Blog Jaroslava Poturnaja: Láska a srdce

  • Blogy / Blogy
  • 21. decembra 2009, 14:20
  • Autor:Jaroslav Poturnaj

Špeciálna základná škola Mórica Beňovského vo Vrbovom oslavovala 20. výročie založenia v T-klube skromne ale zároveň vo veľkom štýle. Som rád, že som sa mohol zúčastniť týchto osláv.

Klub bol zaplnený do posledného miesta a dýchal radosťou. Najskôr pani riaditeľka Darina Babničová stručne zhodnotila históriu tejto špeciálnej školy, ktorá sa venuje výchove telesne alebo psychicky postihnutých žiakov. Táto práca je ohromne náročná. Dá sa povedať, že už to nie je ani tak práca ako poslanie. Klobúk dole pred týmito ľuďmi. Prítomná tu bola aj zástupkyňa kraja a mesto zastupoval primátor Ivan Borovský- okrem iného aj bývalý učiteľ.
Riaditeľka Darinka Babničová za svoju obetavú prácu dostala peknú kyticu kvetov – tá jej právom náleží. V programe osláv vystupovali deti z tejto špeciálnej školy, ktoré odborne a s láskou viedli ich učiteľky.Za všetky spomeniem učiteľky Moniku Šulovskú, Vierku Klčovú a Silviu Kleinovú. Deti nám predviedli napriek ich hendikepom ozaj pekný program, za ktorým bolo cítiť ich silnú vôľu. Videli sme tanec Šmolkov, country tanec, tančeky pri lane, počuli sme pekné básničky a pesničky.Čerešničkou na torte bol country tanec mladých sympatických učiteliek zo ŠZŠ MB vo Vrbovom.
 Na spestrenie programu vystúpil ešte detský folklórny súbor Krajňáčik z Krajného a detský spevácky súbor Gorazdík z Vrbového. Všetci na záver zožali zaslúžený potlesk. Odchádzal som dojatý. Učiteľkám držím palce a želám im, nech im tvorivý elán a láska k deťom vydržia prinajmenšom ešte ďalších 20 rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel