Lucie Bílá zdobí stromček ešte pred adventom

  • Spravodajstvo
  • 18. decembra 2009, 16:04
  • Autor:ip

PIEŠŤANY – Vianočný koncert českej slávice Lucie Bílej si mohli počas adventu vychutnať aj Piešťanci. V Dome umenia s kapelou Petra Maláska odspievala známe i nové piesne. Po koncerte sme sa s ňou porozprávali o vianočných sviatkoch, ale aj o tom, ako prežívala rok 2009.

► Ako prežívate advent a Vianoce? Pravdepodobne v tomto čase máte veľa povinností. Čo na to hovorí vaša rodina?
– Samozrejme, Vianoce sú pre muzikantov hlavne o koncertoch, ale pre mňa je to rodinný sviatok. Vianoce milujem. S Filípkom sme urobili vianočnú výzdobu ešte pred adventom. Takže stromček máme doma ozdobený už mesiac. Keď k nám po minulé týždne prišli hostia, zostali trošku zarazení a zmohli sa na reakciu: „Ježíííš, to čo sa tu stalo…" (smiech). Ja nechcem Vianoce zmeškať, bavia ma viac ako Silvester. Vtedy niečo končí a na druhej strane začína, no stále neviete, čo to bude. Cez Vianoce je pokoj a mám veľmi rada tú atmosféru.
► Získali ste ďalšieho zlatého slávika. Ewa Farná, s ktorou ste koncertovali, skončila na treťom mieste. Čo hovoríte na túto mladú speváčku?
– Evičku Farnú som vzala na svoje turné, pretože je to moja korunná princezná. Je to čistý, krásny človek. Mám ju veľmi rada, je veľmi talentovaná a hlavne
skromná. Jej cesta bude určite obrovská. Koncertovali sme spolu, máme sa veľmi radi, ale to neznamená, že musíme spolu stále „kvičať" (smiech). Keď sme spolu, tak si rady zaspievame. Veľmi si na nej cením to, že svoju pozíciu si vybojovala, podobne ako ja.
► Okrem koncertovania vás ľudia mohli vidieť v úlohe Boženy Nemcovej, ale aj v muzikáli Carmen…
– Odpoviem vám na túto otázku, ale až keď sa na mňa usmejete, ste taký vážny… S Nemcovou som sa po roku hrania rozlúčila. Natočili sme ju na DVD, a tak ju budú mať možnosť vidieť ľudia aj doma. S Carmen sa hneď tak nerozlúčim. Je to predstavenie, ktoré milujem, ktoré sa hrá doslova samo. V predstavení som zlá, neposlúcham, tancujem, teda trošku sa tak krútim (smiech). Predstavenie je plné ohňostrojov, krásnych zvierat či akrobatov. Určite sa to oplatí vidieť. Je to veľmi veľké predstavenie, ktoré sa pravdepodobne nedá preniesť nikam inam.
► Prezraďte našim čitateľom, aký bol rok 2009 pre Luciu Bílú a kde budete tráviť koniec roka?
– Rok bol silný, tvrdý, ale bol krásny, a tak aj končí. Ja nechcem na nič zabúdať. Peknými vecami by som sa vlastne nič nenaučila. Nechcem zabúdať na to nepríjemné, na to zlé, ktoré človeka zoceľuje a núti zamyslieť sa nad
sebou. Veľmi sa teším, čo bude zajtra, som šťastná, pretože mám rodičov, mám syna, ktorý mi aj pred svojimi kamarátmi povie, že ma má rád, čo je v jeho veku vzácne. Tento rok sa ešte nekončí. Zaspievala som si u vás v Piešťanoch a mám naplánované ďal-
šie vianočné koncerty. Celý rok uzavrieme s mojím synom v Ter-chovej, kde budeme oslavovať Silvestra, toto miesto mám veľmi rada. (IP)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav