Trebatičania úspešní doma i vonku

  • Šport / Futbal
  • 16. decembra 2009, 14:12
  • Autor:Štefan Gregorička

TREBATICE – Z dvojice našich zástupcov v západnej skupine piatej futbalovej ligy sú na tom po jesennej časti lepšie hráči OFKTrebatice, ktorí prezimujú na tretej priečke. Na svojom konte majú 28 bodov, teda o jeden menej ako druhý FC Hlohovec, no až o 11 menej ako vedúce Šúrovce.

Na tretiu priečku sa však dostali až vďaka úspešnej druhej polovici jesene, len o skóre pred Krakovanmi. V Trebaticiach, ktoré sú stabilným účastníkom piatej ligy, majú v posledných rokoch vždy vysoké ciele. Inak to nie je ani v tejto sezóne. V mužstve hrá viacero skúsených futbalistov, z ktorých si hrajúci tréner Patrik Bogora zahral v minulosti jednu sezónu za Dunajskú Stredu aj najvyššiu súťaž a spolu s Koprnom hrával aj druhú ligu. Trebatičania sa na jeseň spoliehali predovšetkým na domáce prostredie, kde v siedmich zápasoch ani raz neprehrali.
Na ich štíte dokonca zostali aj vedúce Šúrovce, ktorým uštedrili jednu z dvoch jesenných porážok. Avšak zbytočne stratili doma body za remízy so Smolenicami a Šaštínom. Úspešní boli na ihriskách súperov, odkiaľsi priviezli až 14 bodov, teda rovnako, ako ich získali doma. Cenná bola hlavne remíza v susedskom derby v Krakovanoch i víťazstvá v Senici a Prašiciach. Trebatičania však veľa gólov nedávali, no ešte menej ich inkasovali. O tom svedčí aj fakt, že so 17 inkasovanými gólmi mali tretiu najlepšiu obranu.
Na 25 strelených góloch OFK sa podieľalo 11 hráčov. Najpresnejšiu mušku mal Patrik Bogora, ktorý prekonal súperových brankárov šesťkrát. Koprna a Bondra boli úspešní štyrikrát. „S jesenným umiestnením som spokojný, hoci sme mohli mať na konte aj viac bodov. Mrzí ma hlavne prehra v Dvorníkoch, kde sme viedli už 2:0, no napokon sme prehrali 2:4, ako i domáce remízy so Smolenicami a Šaštínom. Mužstvo však postupne omladzujeme. Z mladých dostávali v tejto sezóne šancu Kurinec, Horanský, Horvát, Zemko, Potúček a Buchel," hovorí tréner Bogora.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel