Blog Slávky Novákovej: Vianočné „in“

  • Blogy / Blogy
  • 10. decembra 2009, 11:19
  • Autor:Slávka Nováková

Vianoce sa blížia a my ženy sme už také, že hoci chodíme do práce, okrem toho stihneme aj zvládnuť všetky náležitosti, čo k nim patria. To znamená – nakúpiť darčeky, navariť, napiecť, vygruntovať byt, aj ho dokonale vyzdobiť.

Vianočné výzdoby bývajú rôzne. Obchody ponúkajú všelijaké aranžmány – od svietnikov, vianočných ruží, anjelov, stromčekov. Avšak k podstatnej vianočnej výzdobe okrem stromčeka patrí na sviatočný stôl aj vianočný obrus.
S pani Renátou Kuňkovou som za zoznámila v obchode s dámskou módou, kde si prezerala tovar. Hneď upútala moju pozornosť svojim pekným oblečením, ktoré, ako mi neskôr povedala, si sama ušila. Dozvedela som sa od nej, že je už na dôchodku, k čomu musím podotknúť, že vôbec na to nevyzerá, pretože okrem dokonale štíhlej postavy sa aj krásne oblieka.

Ale aby som sa vrátila k úvodu, okrem oblečenia šije aj iné veci ako napríklad netradičné vianočné ozdoby z textilu. Jej hlavným produktom sú však prekrásne obrusy všetkých možných veľkostí a farieb, šité technikou patchwork.
Tieto obrusy upútajú svojou originálnosťou a netradičnosťou. K celkovej ilustrácii pripájam aj fotogalériu týchto úžasných vecí a dodávam ešte, že medzi nami žijú šikovní ľudia, ktorí sú skromní a verejnosť ich nepozná.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek