Tomáš Gajlík nahráva debutový album

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. decembra 2009, 13:12
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Mladý džezmen, klavirista Tomáš Gajlík sa so svojou kapelou predstavil v Spoločenskom centre Slovenských liečebných kúpeľov aj ukážkou skladby z pripravovaného debutového albumu s názvom More The One Way.

Za bicie si koncom novembra sadol Miro Hank a struny basgitary rozozvučal Ján „Cuco“ Gajlík. 
Tomáš Gajlík vyštudoval odbor jazzový klavír na prestížnej univerzite v rakúskom mesta Graz.  Tomáš sa po smrti piešťanského džezmena Jozefa Doda Šošoku ujal spolu s Viktorom Nižňanským organizovania Piešťanského džezového festivalu, ktorý predstavil  na tlačovej besede v Jazz art Gallery krátko pred otvorením letnej kúpeľnej sezóny. Spolupracoval s hudobníkmi ako sú Red Hollowaz, Harry Sokal, John Purcell, Laurie Antonioni, Marek Balata, Howard Curtis, Michal Bugala. Lucia Lužinská a ďalšími hviezdami slovenského i svetového džezu.


Ján Gajlík potvrdil aj na sobotňajšom benefičnom koncerte piešťanských rotariánov, že je  výborný basgitarista i vďaka zahraničnému pôsobeniu v rozličných hudobných telesách. A nielen tam – Cuco pravidelne účinkuje s celou slovenskou hudobníckou elitou.
Miro Hank si k bicím pričuchol už ako dvanásťročný žiak Základnej umeleckej školy v Piešťanoch. Známe je jeho pôsobenie v Piešťanskom dixielande spolu s Ľubomírom Várym, Andrejom Depešom a Andrejom Šaradinom.  I on spolupracoval s poprednými slovenskými džezovými hudobníkmi – klaviristom Gabrielom Jonášom, spevákom Petrom Lipom,  ale aj s pop rockovými kapelami a interpretmi v Európe a v USA. Miro sa len nedávno vrátil na pevnú zem z pôsobenia na lodi v zámorí a užíva si slovenské pódiá.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel