Nebyť domácich zakopnutí, boli by prví

  • Šport / Futbal
  • 7. decembra 2009, 11:37
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Príjemným prekvapením jesennej časti západnej skupiny tretej futbalovej ligy boli futbalisti PFK Piešťany. Ako nováčik súťaže obsadili s 25 bodmi tretie miesto, s jednobodovou stratou na druhú Dubnicu „B“ a trojbodovou na vedúce Bánovce nad Bebravou.

Ich umiestnenie mohlo byť ešte lepšie, keby neboli prehrali doma dva zápasy. Na jesenné prvé miesto im dokonca stačilo, ak by s Bánovcami doma vyhrali a nie prehrali. Zverenci hrajúceho trénera Andreja Filipa mali dobrý štart do súťaže a po treťom kole boli dokonca na čele tabuľky. V ďalších piatich stretnutiach však získali iba štyri body a klesli do stredu tabuľky. „V týchto zápasoch sme nehrali kompletne. Kukuč a Gajarský boli na dovolenke, Bernát i brankár Miro Krajčovič sa zasa zranili.
Máme síce 18-členný káder, no keď vypadnú naraz viaceré opory, tak ich nie je jednoduché nahradiť. Na nepremenené šance sme zasa doplatili v poslednom domácom zápase s Galantou. Ak by sme boli v prvom polčase premenili aspoň dve-tri, body by iste zostali doma. Kto však nedá gól, ten nemôže vyhrať. Súperovi sa podarilo skórovať strelou zo štyridsiatich metrov a naša prehra bola na svete," pomenoval príčiny bodových strát Andrej Filip.

Piešťanci predvádzali na jeseň pekný kombinačný futbal. Vytvárali si dostatok gólových príležitostí, ale horšie to už bolo s ich premieňaním. Napriek tomu dali až v siedmich zápasoch po tri góly. Na druhej strane však v šiestich zápasoch neskórovali ani raz. Napriek tomu majú bezgólové remízy v Dubnici i Domaniži svoju cenu. Na jesenných 23 góloch sa podieľalo desať hráčov. Najpresnejšiu mušku mal Ľubomír Vyskoč, ktorý dal šesť gólov. Roman Gajarský skóroval štyrikrát a Michal Bernát trikrát.
S výnimkou tridsiatnikov Filipa, Martina Krajčoviča, Vyskoča a Gajarského sú v mužstve zväčša mladí, perspektívni hráči. Oporou bol brankár Miroslav Krajčovič, v obrane dominoval Kardoš a v útoku sa najviac darilo už spomínanému Vyskočovi.
Káder PFK tvoria zväčšia odchovanci klubu. Klub má širokú základňu talentov v mládežníckych družstvách. Obe žiacke hrajú v druhej lige a dorastenecké sú účastníkom tretej ligy. V Piešťanoch teda majú v budúcnosti na čom stavať. Od 4. decembra budú mať hráči dovolenky a na ihrisku sa opäť zídu 11. januára budúceho roku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav