VAŠIMI OČAMI: Takáto tma bola večer o šiestej

  • Spravodajstvo
  • 3. decembra 2009, 09:49
  • Autor:online redakcia

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Dnes sme do redakcie online denníka dostali e-mail od čitateľky z Partizánskej ulice, ktorý poslala i primátorovi mesta Piešťan Removi Cicuttovi. K listu priložila snímky tmavých ulíc – Vrbovskej a Partizánskej, na ktorých nefungovali lampy verejného osvetlenia.

„Dovoľujem si vás informovať o nie ojedinelej situácii na našej ulici,“ píše čitateľka Piešťanského týždňa a online denníka, „stačí ak si nájdete čas a pozriete zábery na mojich snímkach.“ 
Podľa jej slov záber urobila včera medzi šiestou a pol siedmou hodinou večer. „Ulica Partizánska a Vrbovská sú permanentne neosvetlené, človek sa tu pohybuje ako v bunkri. Vedľajšia Mudroňova ulica svieti..,“ pokračuje v liste a dodáva, že videla v televízii správu ako Prievidza šetrí na osvetlení a z toho istého dôvodu vypli dvesto lámp.

Na e-mail zareagoval i primátor mesta Remo Cicutto, podľa ktorého za neosvetlenú ulicu zrejme môže porucha verejného osvetlenia. „Poruchy osvetlenia na uliciach sa ohlasujú na bezplatnú linku mestskej polície  číslo 159,“ uvádza, „Opravu zabezpečujú Služby mesta Piešťany, kam to polícia – ale aj my, pokiaľ máme informácie, nahlasujeme.
Po prečítaní Vášho e-mailu som hneď informoval  zodpovedného pracovníka zo Služieb mesta Piešťany, ktorý doteraz nevedel o tejto poruche. Ide preveriť jej dôvod a samozrejme bude  pracovať na jej odstránení.“
Osvetlenie v meste je často predmetom sťažností čitateľov, preto sme sa opýtali na jeho intenzitu aj vedúceho referátu majetku mesta Igora Kováča. Podľa neho na Partizánskej ulici pred piatimi rokmi robili rekonštrukciu verejného osvetlenia a pokiaľ svieti každá lampa, mala by komunikácia byť riadne osvetlená.
"Tieto činnosti riadia Služby mesta Piešťany, hovorí I. Kováč, "Čo sa týka intenzity, všade sú namontované 70 W žiarivky, ktoré sú bežným štandardom použitia. Na niektorých bodoch, ako napríklad na Krajinskej ulici, sú sto watové žiarivky." Mesto má okolo tri a pol tisíc osvetľovacích bodov, čo predstavuje vysokú energetickú náročnosť. "
V časoch socializmu, keď sme ešte elektrinou nešetrili, boli na uliciach aj 250 wattové žiarovky, dnes už podobné nenájdete prakticky nikde na Slovensku. Podľa slov vedúceho referátu, väčšie problémy im však robí havarijný stav podzemného vedenia verejného osvetlenia.
"Najväčšie problémy sú na ulici Andreja Hlinku, kde dochádza k častým poruchám. Lampy niekedy svietia aj cez deň. Tam už niekedy ani opravy nepomôžu. Mali sme naplánovanú na tento rok ich rekonštrukciu, ale pre krízu sa do rozpočtu nedostala," dodáva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek