RECEPTY Z KUCHYNE: Vyskúšajte medovníky!

  • Spravodajstvo
  • 2. decembra 2009, 14:32
  • Autor:online redakcia

PIEŠŤANY – Vianočné sviatky sa pomaly blížia, a asi len málokto si ich vie predstaviť bez chutných, medom a škoricou voňajúcich srdiečok, hviezdičiek či anjelikov. Online denník prináša čitateľom hneď dva recepty na osvedčené vianočné medovníky.

Medovníčky Viery Peťkovskej

Potrebujeme: 650 g hladkej múky, 150 g medu, 250 g práškového cukru, 50 g masla, 3 celé vajíčka, 1 žĺtok, 1 lyžicu perníkového prášku, 2 kávové lyžičky sódy bicarbony, 4-5 lyžíc mlieka, pomletú škoricu, klinčeky, troška rumu.

Príprava: Všetko spolu zmiešame, vypracujeme cesto a vyvaľkáme na hrúbku asi štyri milimetre. Medovníčky vykrajujeme formičkami a ozdobíme vlašským orechom, lieskovcom alebo mandľou. Vrch potrieme žĺtkom. Poukladáme na vymastený plech a pečieme asi pri 180 stupňoch Celzia.
Medovníky s orechmi

Potrebujeme: 400 g hladkej múky, 75 g masla, 140 g práškového cukru, 100 g orechov, 2 vajcia, 2 polievkové lyžice medu, 1 kávová lyžica sódy bicarbony, pol kávovej lyžice škorice, pol vrecúška perníkového korenia.

Príprava: Cesto zmiesime, necháme cez noc v chlade a medovníčky vykrajujeme na druhý deň. Potrieme žĺtkom a pečieme. Po upečení pretrieme vajcom opäť.

Viac receptov nájdete v rubrike Recepty z kuchyne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 2. júla. Tento deň je Svetovým dňom UFO. Meniny má Berta.
  • 02.07.2022, 00:05
  • Dobré ráno, Piešťany!
Posledný júnový štvrtok podvečer spozorovali požiar stohu slamy s rozlohou asi 1800 metrov štvorcových pri poľnohospodárskom družstve v Dolnom Lopašove.
  • 01.07.2022, 11:53
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 2. júla 2022
Meniny má Berta, zajtra Miloslav