Pribudne rádio pre Piešťany a okolie!

  • Spravodajstvo
  • 25. novembra 2009, 08:26
  • Autor:online redakcia/tasr

PIEŠŤANY/BRATISLAVA – 90,2 MHz, to je frekvencia, na ktorej začne do roka vysielať nové rádio PIEŠŤANY. Rada pre vysielanie a retransmisiu totiž včera schválila projekt, ktorý predložila spoločnosť WINTER média.

Tá je napríklad vydavateľom Piešťanského týždňa a prevádzkovateľom online denníka.
Rádio Piešťany musí na základe rozhodnutia rady spustiť vysielanie do roka od udelenia licencie. "Veľmi nás potešilo, že sa náš zámer stretol s pozitívnou reakciou členov licenčného orgánu, ktorí ocenili jeho kvalitu," reagoval šéf vydavateľstva Martin Kovalik. "Stanica pre kúpeľné mesto. Zaujímavým projektom lokálneho rádia prišla aj spoločnosť WINTER media a.s. V Piešťanoch chce na frekvencii 90.2 MHz rozvysielať Rádio Piešťany. Ponúkne hudbu 60tych až 90tych rokov," zhodnotila špecializovaná stránka radia.sk.

Spoločnosť si skoordinovala vysielaciu frekvenciu na Telekomunikačnom úrade SR a začala s prípravami. Projekt teraz dostal zelenú aj od Rady pre vysielanie a retransmisu. Podporuje ho i radnica. "Kedže Piešťany majú štatút kúpeľného mesta, nie je možné prevádzkovať mestský rozhlas," podotkol primátor Remo Cicutto. Rádio Piešťany do roka ponúkne informácie z regiónu, najväčšie hity zo vzdialenej aj nedávnej minulosti a zábavu pre ľudí z celého piešťanského regiónu.
 
Licenčná rada včera pridelila spolu osem frekvencií. A to nielen pre nové Rádio Piešťany. Tri kmitočty dostala napríklad zabehnutá nitrianska spoločnosť Radio One či bratislavská Best FM Media.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín