Niektoré osobné prekážky v práci

  • Nezaradené
  • 24. novembra 2009, 11:48
  • Autor:Mgr. Martin Palkovič, advokát

AKTUALIZOVANÉ

Osobnými prekážkami v práci sú životné situácie, pre ktoré zamestnanec nemôže vykonávať prácu. Pre ich dôležitosť je zamestnávateľ povinný ospravedlniť neprítomnosť zamestnanca v práci, prípadne mu naviac poskytnúť aj náhradu mzdy.

Medzi najčastejšie vyskytujúce sa osobné prekážky v práci patrí práceneschopnosť pre chorobu alebo úraz, materská dovolenka, rodičovská dovolenka a ošetrovanie chorého člena rodiny. Ide o prekážky, pri ktorých nepatrí zamestnancovi náhrada mzdy.

Ďalšou osobnou prekážkou v práci je narodenie dieťaťa manželke zamestnanca. Pri nej je zamestnávateľ povinný poskytnúť pracovné voľno s náhradou mzdy na nevyhnutne potrebný čas na prevoz manželky do zdravotníckeho zariadenia a späť.
V prípade svadby sa poskytuje pracovné voľno len na jeden deň, a to na účasť na svadobnom obrade a svadobnej hostine.
Na prípravu svadby zákon pracovné voľno nepriznáva. Zákon tiež vymedzuje okruh osôb, pri ktorých je svadba dôležitou osobnou prekážkou v práci. O dôležitú prekážku ide najmä v prípade vlastnej svadby, kedy je zamestnávateľ povinný poskytnúť aj náhradu mzdy. Pracovné voľno tiež patrí pri účasti na svadbe dieťaťa a svadbe rodiča, avšak bez práva na náhradu mzdy. Svadbu iných príbuzných zákon za dôležitú osobnú prekážku v práci nepovažuje.

Pracovné voľno patrí zamestnancovi aj na presťahovanie sa, a to na nevyhnutne potrebný čas. Tento nevyhnutne potrebný čas je ohraničený maximálnou dĺžkou jedného dňa v prípade sťahovania v rámci jednej obce alebo mesta a pri sťahovaní do inej obce alebo mesta dvomi dňami. Náhradu mzdy je zamestnávateľ povinný zamestnancovi poskytnúť len v prípade, ak ide o sťahovanie v záujme zamestnávateľa.
Jednou z osobných prekážok v práci zamestnanca je i úmrtie člena rodiny. Dĺžku pracovného voľna, ktorú je pri tejto smutnej udalosti zamestnávateľ povinný zamestnancovi poskytnúť, zákon stanovuje na základe príbuzenského stupňa. Vždy však ide o pracovné voľno, pri ktorom patrí zamestnancovi náhrada mzdy. Najdlhšie pracovné voľno patrí zamestnancovi pri úmrtí manžela alebo dieťaťa, a to v rozsahu dvoch pracovných dní.
Toto voľno patrí zamestnancovi bez ohľadu na to, či osobne zabezpečuje pohreb zomrelého. Ďalší jeden deň pracovného voľna poskytuje zákon za účelom účasti na pohrebe. V prípade úmrtia rodiča zamestnanca, súrodenca, rodiča manžela (svokor, svokra) alebo súrodenca manžela, ako aj manžela súrodenca zamestnanca (švagor, švagriná) je zamestnávateľ povinný poskytnúť voľno v rozsahu jedného dňa na účasť na pohrebe. Ak zamestnanec obstaráva pohreb týchto osôb, má právo na ďalší jeden deň pracovného voľna.

Pri úmrtí prarodiča (starý otec, stará mama) alebo vnuka zamestnanca, prarodiča manžela zamestnanca, alebo inej osoby, ktorá žila spolu so zamestnancom v čase úmrtia v jednej domácnosti, poskytuje zákon voľno iba na čas nevyhnutne potrebný na účasť na pohrebe, maximálne v dĺžke jedného pracovného dňa. Ďalší jeden deň pracovného voľna patrí zamestnancovi, ak zabezpečuje pohreb týchto osôb.

Tak ako pri iných osobných prekážkach v práci alebo iných dôležitých osobných a rodinných záležitostiach, ktoré nemožno vybaviť mimo pracovného času, môže zamestnávateľ poskytnúť dlhšie pracovné voľno, ako mu prikazuje zákon, a to buď s náhradou mzdy alebo bez náhrady mzdy. Ďalšie pracovné voľno však závisí len od zamestnávateľa a zamestnanec na jeho poskytnutie nemá právny nárok.

Pri osobných prekážkach v práci na strane zamestnanca spomenieme ešte vyhľadanie nového miesta pred skončením pracovného pomeru, nepredvídané prerušenie premávky, meškanie verejnej dopravy a znemožnenie cesty do zamestnania z poveternostných dôvodov.

V prípade skončenia pracovného pomeru výpoveďou má zamestnanec počas výpovednej doby právo na voľno v rozsahu jedného poldňa v týždni na hľadanie nového zamestnania.So súhlasom zamestnávateľa si voľno za jednotlivé týždne môže zlučovať. Zamestnancovi za takéto voľno náhrada mzdy nepatrí.
Výnimkou sú prípady, keď bola zamestnancovi daná výpoveď z dôvodu zrušenia alebo premiestnenia zamestnávateľa, z dôvodu organizačných zmien alebo pre nemožnosť vykonávať prácu zo zdravotných dôvodov. V týchto prípadoch patrí zamestnancovi pracovné voľno s náhradou mzdy. Rovnako je to aj pri skončení pracovného pomeru dohodou z vyššie uvedených dôvodov.

Ak zamestnanec nepríde včas do práce z dôvodu nepredvídaného prerušenia premávky alebo meškania pravidelnej verejnej dopravy, je zamestnávateľ povinný jeho neprítomnosť ospravedlniť a poskytnúť mu pracovné voľno bez náhrady mzdy na nevyhnutne potrebný čas, ak nemohol dosiahnuť miesto pracoviska iným primeraným spôsobom.
Nepredvídaným prerušením premávky je napríklad dopravná nehoda alebo oprava vozovky, okrem pravidelnej dopravnej zápchy alebo obmedzenia dopravy trvajúceho dlhšiu dobu. Týmto prekážkam je totiž zamestnanec povinný prispôsobiť svoju dochádzku do zamestnania.
Zamestnávateľ je povinný poskytnúť pracovné voľno i zamestnancovi so zdravotným postihnutím pri znemožnení cesty do zamestnania z poveternostných dôvodov individuálnym dopravným prostriedkom, ktorý používa, a to s náhradou mzdy na nevyhnutne potrebný čas, najviac na jeden deň.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav