Separujeme… ale kde končia smeti?

  • Spravodajstvo
  • 23. novembra 2009, 11:10
  • Autor:IP

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Obyvatelia sídliska Adam Trajan upozornili redakciu Piešťanského týždňa na rozhádzané odpadky v okolí kontajnerov na separovaný odpad. Jeden z obyvateľov celú situáciu vidí takto:

"Partia, ktorá príde čistiť miesta okolo kontajnerov, nevhadzuje odpad do správnych nádob, ale všetko do jedného, do ktorého sa to vojde. Pochybujem teda, že sa odpad separuje. Mám ešte jednu pripomienku. Pracovník, čo má zberať rozhádzané papiere po sídlisku, namiesto toho sedí v herni a hrá automaty. Perfektne využitá pracovná doba. Za to berie peniaze?" V meste Piešťany odvoz odpadkov, čistenie a upratovanie miest pri kontajneroch vykonáva spoločnosť Marius Pedersen.

Generálny riaditeľ spoločnosti Martin Zigo nám k sťažnosti čitateľa Piešťanského týždňa uviedol: "Každý pracovník je poučený o spôsobe upratovania na sídliskách. Drobný odpad okolo kontajnerov však nie je možné z prevádzkového hľadiska triediť na mieste a ukladať do jednotlivých kontajnerov. Môže sa stať, že porozhadzované odpadky končia v nádobe na komunálny odpad."
Kontrolu pracovníkov podľa neho robia nepravidelne – námatkovo. Pokiaľ sa vyskytne situácia, že zamestnanci firmy Marius Pedersen nájdu v kontajneroch iný odpad, ako tam patrí, znečistenie okolia a košov nahlasujú na mestský úrad. Ďalej celú situáciu zdokumentujú a pri najbližšej príležitosti smeti vyvezú. „Odpad do nesprávnych kontajnerov určite nedávajú naši zamestnanci, ale nedisciplinovaní obyvatelia," hovorí M. Zigo.
Generálny riaditeľ na obvinenie, že pracovníci firmy posedávajú v herni, reaguje: „Naši zamestnanci majú nárok po 4,5 odpracovaných hodinách na prestávku. Nemajú určené miesto ani čas na oddych, pretože stravné lístky na obed môžu použiť v rôznych prevádzkach. Je však možné, že zamestnanec, ktorého ľudia videli v herni, mal dovolenku. "

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel