Pre chrípku zavreli 19 školských zariadení

  • Spravodajstvo
  • 23. novembra 2009, 09:11
  • Autor:tasr/red

PIEŠŤANY/TRNAVA – Lokálne epidémie chrípky zatvorili v tomto týždni v trnavskom kraji 19 školských zariadení. Z toho bolo deväť materských (MŠ), osem základných (ZŠ) a dve stredné školy (SŠ).

Najviac sa ochorenie rozšírilo v okrese Galanta, kde sa deti z voľna tešili v šiestich MŠ a troch ZŠ. V okrese Hlohovec zatvorili štyri ZŠ, v Dunajskej Strede jednu SŠ, v Trnave po jednej škole každého stupňa. Podľa informácií Dagmar Kollárovej z oddelenia epidemiológie na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Trnave bolo v tomto týždni na ambulanciách všeobecných lekárov zaznamenaných 11.579 prípadov akútnych respiračných ochorení, čo je o 1348 prípadov ochorení (o 17%) viac ako v minulom týždni.  
"Z celkového počtu ochorení lekári u pacientov diagnostikovali typickú chrípku 2895 krát – čo predstavuje vzostup o 971 prípadov v porovnaní s predchádzajúcim  týždňom," uviedla Kollárová. Najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola zaznamenaná v okresoch Skalica a Hlohovec. Ochorenia boli komplikované najčastejšie zápalom prínosových dutín a zápalom pľúc.
" Aktivita chrípky v trnavskom kraji v tomto týždni má charakter lokálnych epidémií. V ďalších týždňoch očakávame ďalší nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia," dodala Kollárová.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín