Blog M. Urminského: Čierna sobota príde už v piatok

  • Blogy / Blogy
  • 23. novembra 2009, 12:06
  • Autor:

To, čo sa chystá v piatok 27. novembra na koncertnom pódiu v Moravanoch, mladá generácia vôbec nepozná. Analógovému zvuku gitary, basgitary a reálnych bubnov sa nič nevyrovná.

Rozdiel medzi digitálom a analógom  je ako hrať futbal na počítači a na reálnom zelenom trávniku. Že je to nezabudnuteľný zážitok,  vám dokážu hudobníci telom i dušou, ktorý sa zišli po 20-tich rokoch, aby si zaspomínali na nezabudnuteľného Dia z pôvodne hard rockovej skupiny Black Sabbath. Táto skupina patrí medzi legendy a Wikipédia o nej píše ako o najvplyvnejšej heavy-metalovej skupine všetkých čias. Medzi zakladateľov patril neopakovateľný Ozzy Osbourne a zo zvuku gitaristu Tonyho Iommiho  neskôr vychádzali všetky svetové heavy metalové a death metalové skupiny.

Basgitarista Stanley sa na svoj výkon vždy naplno koncentruje.



Black Sabbath Revival sa znovu narodil,  aby ukázal,  čo je to skutočne tvrdý rock. Dokáže vám to gitarista Eugen Pál Baláž, ktorý keď sa oprie do svojho nástroja, tak vás rozvibruje ako mobilný telefón. Desať skladieb,  ktoré zaspieva Tibor „Dio“  Fizek, zahrá basgitarista Stanley Žudel a zabubnuje Fofo,  budú venované „Dio years“ z elpéčkiek Heaven&Hell a Mob Rules. Takýto nárez v Moravanoch ešte nebol a pri skúškach opúšťali „kulturák“ aj myši. Majú to na svedomí obrovské klasické bedne maršálky, ktoré vám dokážu sfúknuť penu z piva jedným brnknutím gitary.
Bubeník Fofo a basgitarista Stanley si v hudbe výborne rozumejú.



Som veľmi rád, že sa do Moravian vracajú klasické rockové koncerty. Za symbolické  jedno euro máte veľa muziky za málo peňazí. Prídu totiž aj ďalšie lokálne kapely. A všetky dievčatá majú vstup zdarma. Bez krásnych žien nie je rockový koncert koncertom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav