Cyklisti CK Piešťany bilancovali úspešnú sezónu

  • Šport / Ostatné športy
  • 19. novembra 2009, 11:08
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Členovia Cyklistického klubu Piešťany majú za sebou ďalšiu úspešnú sezónu. Aj keď v nej nedosiahli také výborné výsledky ako v roku 2008, keď sa stali celkovými víťazmi Slovensko pohára masters, opäť sa bolo čím pochváliť.

Na hodnotiacej konferencii predseda klubu Peter Rihay v príhovore poďakoval všetkým pretekárom za predvedené výkony v pretekoch a ich manželkám za pochopenie, ktoré mali voči svojim manželom – cyklistom. Poďakoval sa aj všetkým sponzorom, mestu Piešťany, obciam Sokolovce a Šalgovce, v ktorých v tomto roku klub preteky organizoval. V uplynulej sezóne klub reprezentovalo v kategórii elite muži B, piatich kategóriách veteránov a jednej telesne postihnutých celkovo 15 pretekárov.
Tí absolvovali v sezóne 186 pretekov doma i v zahraničí, vrátane majstrovstiev Európy a majstrovstiev sveta. Celkovo sa 73-krát umiestnili na stupňoch pre víťazov. Kalendár pretekov Slovenského pohára masters mal 21 kôl, na ktorých štartovalo dohromady asi 2300 cyklistov. „Náš cyklistický klub zorganizoval dvojo pretekov Slovenského pohára. Prvými boli dvojdňové majstrovstvá Slovenskej republiky, ktorých centrom boli v polovici júna Sokolovce.
Koncom júla to zasa bolo ďalšie kolo SP v Šalgovciach. Najúspešnejším pretekárom klubu bol, tak ako už niekoľkokrát v minulosti, František Ostracký, ktorý získal vo vekovej kategórii 60 až 64-ročných dva tituly majstra Slovenska, Ostracký vyhral časovku jednotlivcov aj cestné preteky jednotlivcov. Do tretice vyhral v svojej vekovej kategórii aj súťaž jednotlivcov v Slovenskom pohári masters.
Z ďalších našich cyklistov sa v súťaži jednotlivcov vo svojich kategóriách darilo Martinovi Sú-lovskému, ktorý obsadil celkové druhé miesto, Ivan Knoška bol tretí, Peter Rihay štvrtý, Mário Kurnický a Milan Tupý skončili na šiestej priečke," spomenul najväčšie úspechy jednotlivcov na domácich cestách Peter Rihay.

V tejto sezóne reprezentoval farby klubu aj paralympionik Vladislav Janovjak. Účastník vlaňajšej paralympiády v Pekingu súťažil v tandeme spolu s vodičom Mariánom Stančíkom. Spolu štartovali na podujatiach doma aj v zahraničí.
Vrcholom sezóny bola pre nich účasť na majstrovstvách sveta v Taliansku, kde obsadil slabozraký V. Janoviak v cestných pretekoch 12. miesto a v časovke skončil na deviatej priečke. V celoslovenskej súťaži družstiev obsadili Piešťanci v rámci SP mužov tretie miesto, rovnaká priečka im patrila aj medzi veteránmi.
V spoločnom vyhodnotení všetkých kategórií sa umiestnili na druhom mieste spomedzi 52 klubov. „Prvé miesto z roku 2008 sa nám nepodarilo obhájiť hlavne preto, že niektorí naši cyklisti nemohli z pracovných či zdravotných dôvodov absolvovať všetky preteky," dodal na záver P. Rihay.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav