Karpatom hrozí sankcia od televíznej rady!

  • Spravodajstvo
  • 18. novembra 2009, 14:42
  • Autor:A. Drahovská

PIEŠŤANY – Slovenská Rada pre vysielanie a retransmisiu bude riešiť sťažnosť na Televíziu Karpaty, ktorá vysiela aj spravodajstvo z nášho regiónu. Podnet podala 12. novembra 2009 nespokojná občianka z Piešťan.

Podľa nej televízia nedodržala zákon o vysielaní a retransmisii, pretože počas volebnej kampane porušila princíp rovnosti pre všetkých kandidátov na poslancov krajského parlamentu. „TV Karpaty v rámci spravodajstva z mesta vysielala ďalšie nové rozhovory najmä s dvoma kandidátkami na poslankyne VÚC," povedala Piešťanskému týždňu. „Dostali nadštandardný priestor v porovnaní s ostatnými príspevkami." Nešlo pritom o platenú priamu volebnú kampaň, ale uprednostnenie spravodajstva, kde sa obe súčasné poslankyne mestského zastupiteľstva v Piešťanoch vyjadrovali k problémom v meste. „Obe kandidátky podporujú tiež financovanie tejto televízie z mestskej pokladnice," dodala.
Myslí si, že takýmto ich zviditeľňovaním bola zo strany televízie porušená povinnosť všestrannosti, vyváženosti a nestrannosti a názorovej plurality spravodajstva a publicistiky.
Riaditeľ TV Karpaty Peter Karcol sa k sťažnosti vyjadriť nechcel: „Zatiaľ nemáme žiadne oficiálne informácie, preto sa k podaniu nebudeme vyjadrovať, " uviedol pre Piešťanský týždeň. Rada pre vysielanie a retransmisiu je povinná prerokovať sťažnosť do 90 dní odo dňa, kedy sa o nej dozvedela. Na jej prešetrenie a vydanie rozhodnutia má čas celých šesť mesiacov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj