Mikuš: Nové zastupiteľstvo menej komplikované

  • Spravodajstvo
  • 16. novembra 2009, 10:30
  • Autor:tasr/red

PIEŠTANY/TRNAVA – Občan v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) úspešne zmaturoval, lebo vie oceniť poctivú prácu a nepodlieha dezinformáciám. Uviedol to dnes na stretnutí s novinármi staronový predseda Tibor Mikuš.

Podľa svojich slov bude pokračovať v práci, ktorú TTSK v predchádzajúcich štyroch rokoch začal. Či už ide o financovanie, zdravotníctvo, dopravu, školstvo, kultúru alebo sľubne naštartovanú medzinárodnú spoluprácu.Verí, že bude mať podporu krajského zastupiteľstva, ktorého zloženie sa zmenilo v prospech koalície Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS a HZD.
Mikuš podľa vlastných slov verí, že aj v nasledujúcom období bude spolupráca s poslancami na dobrej úrovni. „V roku 2005 som začínal s podporou deviatich zvolených zástupcov, ale v krátkej dobe aj tí, ktorí vystupovali v kampani ako protikandidáti či protistrany, začali kooperovať v práci v prospech občana,“ poznamenal.
Výsledkom bolo, že uznesenia krajského parlamentu vychádzali v priemere s viac ako 87-percentnou podporou. Novozvolené zastupiteľstvo je podľa neho o niečo menej komplikované ako predchádzajúce, 11 kresiel v ňom má koalícia KDH, SDKÚ-DS a rovnaký počet má SMK, 10 kresiel má koalícia Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS a HZD, po jednom Most-Híd a Nová demokracia a šesť poslancov je nezávislých. „Regionálna samospráva nie je o politike a politikárčení, ale o správnych vecných riešeniach v prospech ľudí,“ povedal Mikuš.
Prvýkrát by malo nové zastupiteľstvo zasadnúť v termíne do 14. decembra, ešte predtým sa 9. decembra uskutoční posledné zasadnutie súčasného, na ktorom sa budú poslanci venovať rozpočtu na nasledujúci rok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava