Chrípka zavrela škôlku v piešťanskom okrese!

  • Spravodajstvo
  • 13. novembra 2009, 14:05
  • Autor:tasr/redakcia

PIEŠŤANY/TRNAVA – Do lokálnej epidémie prerástol v tomto týždni rozsah chrípkových ochorení v Trnavskom samosprávnom kraji. Od pondelka bolo z tohto dôvodu postupne zatvorených jedenásť školských zariadení.

Chrípka najviac úraduje v okresoch Galanta, kde majú nútené prázdniny v troch materských a troch základných školách. V okrese Piešťany zatvorili jednu škôlku. Počas tohto týždňa bolo v ambulanciách všeobecných lekárov zaznamenaných 10 231 prípadov akútnych respiračných ochorení. Informovala o tom Dagmar Kollárová z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.
Najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola zaznamenaná v okrese Piešťany a Skalica , ochorenia boli najčastejšie komplikované zápalom prínosových dutín a zápalom pľúc. V nasledujúcich týždňoch sa poľa Kollárovej dá očakávať nárast chorobnosti. Podľa odborníkov ale zatiaľ nie je dôvod na paniku. "Netreba sa báť, chrípka sa prenáša kvapôčkovou infekciou, preto pomáha aj používanie ochranného rúška. Prasacia alebo lepšie povedané – nová chrípka je vírus, ktorý spôsobuje u ľudí len miernu chrípkovú infekciu a podľahlo jej len menej ako jedno percento infikovaných ľudí, zväčša trpeli inými vážnymi chorobami," povedal nám v exkluzívnom rozhovore uznávaný virológ Gustáv Russ.
Online redakcie sa pokúšala zistiť aj to, o ktorú škôlku v piešťanskom okrese ide. Podrobnosti sme sa však z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave nedozvedeli. A to vzhľadom na to, že pracovníci úradu nechcú šíriť paniku.
Ďalšie praktické rady v súvislosti s chrípkou nájdete v sekcii online denníka Domáci lekár.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín