V Slniečkove vaše deti postrážia i poučia

  • Nezaradené
  • 12. novembra 2009, 12:46
  • Autor:(ad)

PIEŠŤANY – Situácia s kapacitou materských škôl nie je stále ružová ani v našom meste. Aj z tohto dôvodu sa Michaela Snopeková, pochádzajúca z Hornej Stredy, rozhodla v septembri otvoriť v Piešťanoch Rodinné detské centrum Slniečkovo.

Ponúka profesionálnu starostlivosť pre deti predškolského veku. Michaela vyštudovala pedagogickú školu v Trnave a ďalej rozvíjala svoje skúsenosti s deťmi, hoci popri inej práci. Po pár rokoch a dvoch vlastných deťoch si uvedomila, že to, čo ju skutočne napĺňa a čomu sa chce ďalej venovať, je práca s deťmi.

► Aké služby vo vašom centre ponúkate?

– Poskytujem dennú starostlivosť pre deti, obohatenú o edukačný systém ako v škôlkach, a krúžky, ktoré pripravujú deti do školy a rozvíjajú ich osobnosť. Napríklad deťom pomáham ovládať motoriku rúk, oboznamujú sa s matematikou, prírodovedou, abecedou, poznávajú svet okolo seba.
Najobľúbenejším krúžkom je angličtina a mám radosť, že deti si u nás pomerne rýchlo osvojujú cudzí jazyk. Je to práca, ktorú skutočne robím, ako sa hovorí, telom aj dušou. Okrem tohto ponúkam organizovanie detských osláv a niektoré maminy ma dokonca žiadajú aj o namaľovanie rozprávkových motívov do detských izbičiek.

V čom sa líši rodinné centrum od materskej školy?

– Už tým, že je rodinného typu. Je tu menej detí a cítia sa ako doma. Môžem sa každému individuálne venovať. Okrem toho u nás funguje aj adaptačný program, kde si môžu mamičky priviesť svoje ratolesti už od dvoch rokov na dohodnutú dobu, ba aj s nimi zotrvať, aby si privykli na kolektív. Takýto typ centier je veľmi obľúbený. Vychádzam hlavne zo skúseností, ktoré som nadobudla v zahraničí. Malé deti sa učia dva svetové jazyky, a dokonca aj históriu svojej krajiny.

Koľko u vás stojí starostlivosť o dieťa?

– Opatrovateľská služba pre neprihlásené deti je 4,90 eur/ hodina, 8,90 eur/poldňová. Denná starostlivosť pre prihlásené deti vrátane programu vychádza 5,90 eur na deň a 119 eur na mesiac. Krúžky stoja 10 eur za jeden turnus, ktorý trvá 8-10 dní. Detské oslavy a maľovanie detských izbičiek organizujem za cenu od 29 eur.

Slniečkovo sídli priamo v centre Piešťan. Viac informácií poskytnú záujemcom na tel. 0908/886 450.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav