Medailu v družstvách získali po 22 rokoch

  • Šport / Ostatné športy
  • 11. novembra 2009, 13:38
  • Autor:šg

PIEŠŤANY – Nohejbalisti NK Kúpele Piešťany majú za sebou úspešnú sezónu. Okrem striebornej a bronzovej medaily z majstrovstiev Slovenska dvojíc a trojíc získali aj bronzovú medailu z prvej ligy družstiev.

Piešťany kraľovali slovenskému nohejbalu hlavne v sedemdesiatych rokoch – získali osem titulov majstra v rade. Z toho posledného sa tešili v roku 1980 a doteraz poslednú medailu (bronzovú) získali v roku 1987. V tomto roku boli zverenci trénera Ján Zvončeka po základnej časti dokonca druhí, no v nadstavbe už nezískali s košickými mužstvami ani bod a klesli o priečku nižšie. Pritom na zisk striebra im stačilo vyhrať jeden zápas s KAC Jednota…
„Druhý nadstavbový turnaj v Košiciach bol po našich domácich prehrách už len formalitou. Aj preto sme na východ cestovali bez najlepších hráčov," priznal sa nám tréner Zvonček. O zisk bronzových medailí v najvyššej slovenskej súťaži sa zaslúžili Peter Tibenský, Tomáš Mičo, Daniel Kraj-čík, Róbert Filus, Peter Brunov-ský, Pavol Zvonček, Ján Zvonček a Karol Kantek. V širšom kádri boli aj Ľudovít Nedorost, Lukáš Vlado, Patrik Szymala, Lukáš Brunovský a Lubo Masarovič. Úspešnú sezónu podčiarkol Peter Tibenský ziskom striebornej medaily na majstrovstvách Európy juniorov a žien v Rumunsku.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel