Jachtári Sĺňavy v Chorvátsku dvakrát bronzoví

  • Šport / Ostatné športy
  • 11. novembra 2009, 09:39
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Poslednými pretekmi tohtoročnej sezóny boli pre piešťanských námorných jachtárov spoločné medzinárodné majstrovstvá Slovenska a Česka v námornom jachtingu, ktoré sa uskutočnili v Chorvátsku.

Na ostrove Ugljan sa počas dvoch týždňov súťažilo v triedach regatové súťažné špeciály (ORC I), racer-cruiser (ORC Club) a v kategórii motonypov , ktoré dodal usporiadateľ (ORC Salona 37). V triede ORC I sa na celkovom desiatom mieste a štvrtom v rámci Slovenska umiestnil špeciál Marina 36 kormidlovaný Miroslavom Jakubčíkom. Okrem neho tvorili posádku Miloslav Psalman a Jaromír Krobot. „V silnom vetre sa nášmu ľahkému špeciálu príliš nedarilo. Vyskytli sa problémy ako roztrhnutá plachta a odtrhnuté spojovacie kovania.
Loď je špeciálne postavená na miernejšie veterné podmienky, čo sa ukázalo v poslednej rozjazde, v nej došla v slabom vetre do cieľa na štvrtom mieste. Pritom predbehla aj loď kormidlovanú tohtoročným majstrom sveta v olympijskej triede 470, Chorvátom Fantelom," opísal nám súťaž M. Psalman. Druhý týždeň boli na programe preteky v triedach ORC Salona 37 a ORC Club. V Zadarskom kanáli už toľko nefúkalo a preteky sa odjazdili za často sa meniaceho smeru vetra. „Lode v triede ORC Salona sú rovnaké, preto aj rozdiely v cieli boli minimálne, hlavne u lodí jazdiacich na čelných pozíciách.
Odjazdilo sa päť rozjázd, v ktorých sa poradie často menilo, a niektoré vzájomné súboje boli boli dosť ostré," dodáva M. Psalman. Loď TJ Slňava Piešťany, kormidlovaná Miloslavom Psalmanom a posádkou v zložení Peter Čech, Jaromír Krobot, Miroslav Jakubčík, Lubomír Macejka, Milan Straka, Milan Straka ml. a Ivan Janoušek si vyrovnanými výkonmi vo všetkých rozjazdách vybojovali bronzovú medailu v triedach OCR Club i ORC Salona 37. Pritom od druhého miesta ich delil len jeden bod, keď ich v záverečnej rozjazde tesne o pár metrov porazila posádka zo Šíravy. Prvé miesto patrilo lodi FYC Bank Sailing.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel