Podoba zrekonštruovanej Teplickej sa už rysuje

  • Spravodajstvo
  • 10. novembra 2009, 11:11
  • Autor:ip, video: yust

PIEŠŤANY – Na Teplickej ulici by sme približne za rok mali jazdiť po vynovenej ceste a chodiť po nových chodníkoch. Podľa informácií z internetovej stránky „ROPKA“ (Regionálny operačný program) bol totiž pre mesto Piešťany schválený grant na kompletnú rekonštrukciu.

Mesto však na oficiálne potvrdenie tejto informácie z Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR ešte čaká.
Vedúca odboru správy mesta Eva Pobjecká zatiaľ výšku investície, ani spoluúčasť mesta na nákladoch na projekt neupresnila.  „Sumu budeme poznať až po výsledku verejného obstarávania na dodávateľa a podpise zmluvy. Predpokladáme, že meno dodávateľa bude známe v priebehu troch až štyroch mesiacov po jeho ukončení.“  Vedúca referátu stratégie Erika Chudá predpokladá, že z fondov Európskej únie by mesto mohlo na obnovu Teplickej dostať približne milión eur.
Práce na rekonštrukcii Teplickej by mali po schválení dodávateľa trvať asi desať mesiacov. Postupovať sa bude po etapách, ktoré ohraničujú križovatky. Projekt počíta s kompletnou obnovou vozovky, chodníkov, pribudne nový mobiliár, verejné osvetlenie a sadové úpravy.
Na vynovenú Nitriansku by mala nadviazať kompletná rekonštrukcia Teplickej ulice.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava