Najlepším dubovianskym koláčom sú mušle

  • Spravodajstvo / Región
  • 10. novembra 2009, 21:49
  • Autor:Jozef Marko

AKTUALIZOVANÉ
DUBOVANY – Obyvatelia Dubovian prežívali v druhú novembrovú nedeľu príjemné chvíle pri ochutnávke ovocných koláčov. Podujatie zorganizovali miestni záhradkári a obec.

Súťaž „O duboviansky ovocný koláč“ sa konala v priestoroch spoločenskej miestnosti obecného úradu. Na ochutnávku gazdinky napiekli dve desiatky  druhov ovocných koláčov.


Tie návštevníci  priebežne ochutnávali viac než tri hodiny. Potom nasledovalo vyhodnotenie, do ktorého sa zapojili všetci účastníci akcie tým, že cukrárenské výrobky aj bodovo ohodnotili. Po konečnom vyhodnotení organizátori odmenili šesť najlepších koláčov.
Prvým „Dubovianskym ovocným koláčom“ sa stali snehové mušle Mariany Strečanskej, ktoré boli nielen veľmi chutné, ale aj na pohľad lákavé. Druhé miesto patrilo jablkovému krémešu od Marty Strečanskej a tretie  sanquickovému rezu Marty Poturnayovej. 

Najšikovnejšie kuchárky boli za svoju snahu a umenie odmenené hodnotnými cenami. Keďže premiérové podujatie sa vydarilo, organizátori sa hneď po skončení akcie rozhodli, že ju o rok zopakujú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava