POZRITE SA: TAKTO SA ROBÍ DENNÍK

  • Spravodajstvo
  • 9. novembra 2009, 16:12
  • Autor:online redakcia

PIEŠŤANY – Ďalší prírastok do rodiny! Piešťanský týždeň má od dnešnej polnoci mladšieho brata. Internetová stránka prešla omladzovacou kúrou. Redakčný tím ponúka čitateľom novinku – online denník. Ten sa bude venovať udalostiam v regióne, sprístupní však aj najdôležitejšie udalosti dňa z celého Slovenska!

„Všetko na jednom mieste“, tým sa riadili autori  novej koncepcie internetovej prezentácie. Tá vychádza z tradície najčítanejších novín v regióne – Piešťanského týždňa. Od 10. novembra 2009 sa rozšíril  jej obsah a pribudla nová doména. Úderom polnoci funguje nielen adresa piestanskytyzden.sk ale aj piestanskydennik.sk.  " Nová doména je zavŕšením procesu, ktorý začal pred viac ako rokom. Na internet sa vtedy dostala tlačená podoba novín. Postupne sme však pridávali informácie pre našich čitateľov  o tom, čo sa práve teraz deje v ich okolí . Sme v štádiu, keď máme ambíciu ponúknuť záujemcom online denník so všetkým, čo k tomu patrí," vysvetlil Martin Kovalik z vydavateľstva WINTER média.

Na internete tak nájdete nielen správy z týždenníka, ale i najhorúcejšie novinky z mesta a jeho okolia. K tomu pribudli obrazové reportáže vo sekcii videoservis, rady lekárov, obľúbené recepty, fotografie. Novinkou je aktuálne spravodajstvo o udalostiach, ktoré hýbu celou krajinou v rubrike Slovensko teraz. "Chceme, aby náš čitateľ nemusel surfovať po internete, ale z našej stránky sa dozvedel všetko podstatné. O tom, čo sa deje v Piešťanoch, Vrbovom či iných obciach regiónu, aké bude počasie, kde ponúkajú výhodné obedové menu, ale aj to, čo je nové vo veľkej politike či trebárs v Košiciach," zdôvodnil zmeny Kovalik.

Online denník spracúva tím reportérov a editorov redakcie Piešťanského týždňa. Tí sa riadia snahou informovať tak rýchlo, ako sa len dá. "Tlačené noviny pre nás všetkých zostanú veľkou láskou naďalej, dnešná doba si však žiada rýchle informácie.  A tie sprostredkujeme  verejnosti prostredníctvom internetu. Sme síce pod tlakom, ale výsledok stojí za tú námahu," povedala šéfredaktorka Adríana Drahovská.  No a výsledná grafická podoba online denníka? To je zase práca šikovných ľudí z piešťanskej firmy KIOS…


Tu všade nás čítajú

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava