Poslanci hovorili najmä o televízii

  • Spravodajstvo
  • 9. novembra 2009, 17:46
  • Autor:ip, video: yust

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Piešťanskí poslanci sa minulý štvrtok opäť stretli na pravidelnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. V druhom bode venovanom dopytom občanov vystúpil zástupca Televízie Karpaty Július Greguš.

Považoval za „podpásové“ správanie sa, že mesto pre krízu v lete minimalizovalo objednávky príspevkov do spravodajstva televízie. V septembri dokonca podľa neho „škrtlo“ z dohodnutého príspevku 73 tisíc eur asi 13 tisíc eur a objednávky od mestských organizácií odrátalo od zostávajúcej sumy pre mesto.
Po ňom nasledoval Jozef Cifra z klubu vodného póla s požiadavkou, aby do budúcoročného rozpočtu samospráva zaradila sumu na vodné a stočné pri prevádzkovaní kúpaliska Eva.


Poslanci tiež schválili žiadosť o financie z eurofondov vo výške okolo 700 tisíc eur pre mestskú knižnicu. Ak bude žiadosť úspešná, knižnica môže dostať nové okná, zateplenie, strechu, interiérové vybavenie a mala by sa zrekonštruovať kotolňa. Z mestských peňazí pribudne potom aj výťah pre hendikepovaných návštevníkov. Najväčšia debata medzi poslancami sa rozprúdila až na záver.
Dôvodom bola analýza riešenia financovania regionálnych televízií na Slovensku, ktorú pre poslancov spracovalo mesto. Z výskumu okrem iného vyplynul aj fakt, že viaceré mestá operatívne znížili financie pre regionálne televízie.
Poslankyňa Iveta Babičová (SDKÚ-DS)navrhla uzavrieť zmluvu s televíziou Karpaty, ktorá bude obsahovať aj ustanovenie o minimálnej garantovanej sume vo výške 73 tisíc eur za rok, pričom táto zmluva bude uzavretá minimálne na štyri roky.
S týmto návrhom na uznesenie nesúhlasili napríklad poslanec Marián Urbánek (nezávislý), či viceprimátor Timotej Miština (KDH). Ten celú záležitosť uzavrel rečníckou otázkou: „Mesto nemá zaručený vlastný rozpočet na budúci rok a my by sme mali v súčasnej krízovej situácii garantovať konkrétne peniaze súkromnej spoločnosti?“
Poslanci nakoniec schválili uznesením televízii spoluprácu s mestom na štyri roky. Minimálnu sumu však neurčili.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava