Študentom chýbal do štátnic týždeň!

  • Spravodajstvo
  • 6. novembra 2009, 10:18
  • Autor:red/tasr

PIEŠŤANY/TRNAVA – Jedna z vysokých škôl v našom regióne má vážny problém! Program predškolskej pedagogiky na Pedagogickej fakulte Trnavskej univerzity totiž prišiel o akreditáciu. Tú im začiatkom týždňa odobral minister školstva Ján Mikolaj (SNS).

Týždeň delil externých študentov posledného ročníka magisterského štúdia predškolskej pedagogiky na Trnavskej univerzite (TU) od toho, aby zložili záverečné štátne skúšky. Ich termín stanovila Pedagogická fakulta na dni od 9. novembra. V pondelok 2. novembra však minister školstva odobral tomuto programu na TU akreditáciu. Skúšky tak budú skladať inde. Zhruba päť desiatok študentov dostalo na začiatku tohoto semestra informáciu, že pre hrozbu straty akreditácie bude potrebné skrátiť semester, v predstihu odovzdať diplomové práce a absolvovať štátnice. "Je to bežný postup, ktorý používajú v takýchto situáciách mnohé školy, ani sa o tom nevie," povedal rektor Martin Mišút.

Dodal, že skrátenie semestra bolo jednou z možností, ďalšou bol prestup študentov na univerzitu s akreditovaným odborom, avšak s rizikom predĺženia štúdia o rok a ďalších platieb. "V našom prípade do Banskej Bystrice," uviedol. Podľa jeho slov ministerstvo školstva ohlásilo pôvodne vydať výrok o akreditáciách ku koncu mesiaca. "Takže 2. november nás prekvapil, inak by sme to boli stihli," povedal rektor.
     
Štátne záverečné skúšky budú trnavskí študenti teda skladať na inej vysokej škole, ale TU sa podľa Mišúta bude ešte pokúšať o akreditáciu odboru. "Študenti sa nemusia znepokojovať, zákon na takéto situácie pamätá," dodal.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava