Slniečko v Nemecku: Balet v rádiu

  • Spravodajstvo
  • 6. novembra 2009, 13:01
  • Autor:ad

PIEŠTANY – Piešťanská kapela Slniečko, ktorá vlani oslávila 25. výročie, tento týždeň po prvý krát vystúpila inde ako na Slovensku a v Čechách. Muzikanti si v stredu večer zahrali v nemeckom Regensburgu.

Vystúpili tu na festivale Donumenta 2009, ktorý trvá od 20. septembra do 8. novembra a je každý rok venovaný kultúram štátov, nachádzajúcim sa v povodí Dunaja. Tento rok sa na ňom prezentuje Slovensko.


Okrem piešťanského „úderného dedinského roku“ sa na festivale objavilo viacero známych i menej známych mien. Úspech mali napríklad filmy režiséra Martina Šulíka či Štefana Uhra, svoje spevácke umenie predviedla i rodáčka z Vrbového Lucia Lužinská so skupinou All Time Jazz Trio. 
Ako povedal Piešťanskému týždňu líder kapely Slniečko, Punto – Peter Remiš,  podujatie bolo vynikajúco pripravené a odozva publika ich milo prekvapila: „Aj keď nerozumeli ani slovo, hneď na prvú pesničku začali podupkávať a na konci všetci tancovali.  Na úvod som im po anglicky vysvetlil, že počúvať Slniečko a nerozumieť textom, je ako pozerať sa na balet v rádiu. Pre istotu som im pred každou skladbou pár slovami povedal, o čom vlastne spievam.“ 
Chalanom z kapely sa páčilo i starobylé mestečko, kde zostalo zachovalých množstvo pamiatok stredovekej architektúry.  „Skoro ako Piešťany,“ okomentoval to Punto so smiechom.
Na „exoten Truppe“ –  ako Slniečko uviedli nemeckí organizátori, ktorí si kapelu vybrali kvôli zaujímavému zvuku, sa prišla do Jazz klubu Leerer Beutel pozrieť asi stovka domácich. 
Medzinárodný úspech chalanov zo Slniečka potešil a tiež to, že bavorské pivo v klube tieklo potokom. „Asi najviac sa páčila Miškova harmonika. Domácim to pripomínalo rómsko-balkánsky folklór,“ dokončil Punto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav