Po Sokolovciach strašili hallowenské mátohy

  • Spravodajstvo
  • 31. októbra 2009, 10:57
  • Autor:vd

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY/SOKOLOVCE – V utorok podvečer sa z kultúrneho domu i z obecného rozhlasu v Sokolovciach ozývali chytľavé melódie Petra Nagya. Ich tóny sprevádzali žiacky hallowenský lampiónový sprievod po Školskej i Dlhej ulici.

Z rozhlasu sa ozývalo : „…nebojte sa, vážení občania, tie masky a strašidielka sú predsa naše deti…“ Aj keď vonku už bola tma ako v rohu, Sokolovčania aj na diaľku rozpoznali, že tamto maličké strašidlo je ich Lucka, Maťko, či Paťka.  A mávali deťom prezlečeným za mátohy, upírie sexi kočky, čarodejníkov, múmie, strigy a iné príšery.  Tie veselo výskali , hompáľali lampiónmi a tešili sa na večernú zábavu, v rámci ktorej  organizátorky vyhodnotili najoriginálnejšie masky, ale aj tekvicových strašiakov. Na stoloch boli všakovaké koláčiky a na tváričkách pomaľovaných detí žiarivé úsmevy, ktoré im  pomohla zvýrazniť  farbičkami na tvár výtvarníčka Andrea Jacková.


Piešťanské strašidielka počuli aj psychológa
V ten istý deň mali Hallowenský večierok aj v priestoroch súkromnej škôlky Suny day na Brezovej ulici v Piešťanoch. Tu však okrem veselej zábavy v maskách pripravili niečo užitočné aj pre rodičov.“Prišli sme sa nielen zabaviť, ale aj vypočuť si prednášku detského psychológa.  Opäť sme o niečo múdrejšie,“ žartovali s vážnou tvárou mamičky, ktoré sem prišli so svojimi ratolesťami zabaviť i poučiť sa.
Halloweensku párty zažili aj škôlkari z Prašníka
V piatok podvečer bola pre deti z Prašníka pripravená halloweenska párty.Už od poobedia malým škôlkárom rodičia pomáhali zhotovovať masky, svetlonosov i lampióny. Ich spoločná práca mala krásny výsledok. Detičky boli šťastné a rodičia sa na chvíľu vrátili do detských čias.
Po Prašníku išli deti v sprievode a svietili si lampiónmi na cestu. Počas pochodu sa k nám pridalo veľa ďalších detí – menších i väčších, ale aj dospelí boli zvedaví  čo sa to deje. Škôlkari spolu s rodičmi si zaspievali, zarecitovali, zarachotili na rapkáčoch a trúbili na trúbkach. 

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav