Za „koníkmi“ vyrastá agroareál

  • Spravodajstvo
  • 30. októbra 2009, 10:57
  • Autor:(ad)

PIEŠŤANY – Na stavebné aktivity pri kanáli Váhu medzi Piešťanmi a Hornou Stredou nás upozornilo viacero čitateľov Piešťanského týždňa.

Rozsiahly areál s celkovou rozlohou 7,5 hektára v lokalite medzi Biskupickým kanálom a vážskou hrádzou asi kilometer za železným mostom je v súkromných rukách a majitelia ho ohradili oplotením. Stavajú však bez povolenia! „Na pozemkoch je plánovaná výstavba agroareálu voľného času," uviedla pre Piešťanský týždeň vedúca odboru správy mesta Eva Pobjecká.
„Majitelia majú záujem vybudovať tu drevené zrubové objekty, domácu farmu, jazdecký klub s rekreačnými plochami vrátane vodnej plochy." Na ploche už vidno jamu na jazierko a vyrastajú tam aj zruby. Zatiaľ stavebníci požiadali iba o stanovisko k zámeru, čo podľa vedúcej odboru mali urobiť ešte predtým, než začali stavať. Mesto ich vyzvalo, aby podklady doplnili, a začalo konanie vo veci porušenia stavebného zákona.
„Žiadateľom o stanovisko je Abdullatif Rumaih a priestupkové konanie začal stavebný úrad mesta 30. septembra," doplnila E. Pobjecká. Pokuta za nepovolenú stavbu môže dosiahnuť až 33-tisíc eur. Majiteľov však čaká aj ďalšia sankcia do desaťtisíc eur za nepovolený výrub kríkov. Vedúci referátu životného prostredia mesta Ján Baranovič tvrdí, že výrub povolili na výmere 7740 m2: 750 m2 oplotenie, 2000 m2 komunikácie, 540 m2 vodná plocha, 750 m2 čistiareň odpadových vôd, 3200 m2 zruby, 500 m2 výbeh pre zvieratá. „Podľa všetkého zrejme vyrúbali všetko okrem plochy výbehu pre zvieratá a pod čistiarňou," dodáva J. Baranovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava