Stretnutie raz do roka je Pažitárom málo

  • Spravodajstvo
  • 30. októbra 2009, 11:04
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Už po trinásty raz sa stretli na tradičnom posedení piešťanskí Pažitári. Hoci pôvodných obyvateľov dnes už neexistujúcej časti Žilinskej ulice, ktorú Piešťanci volali Pažiť, každoročne ubúda, na to tohtoročné prišlo do reštaurácie Semafor až 76 Pažitárov, čím vytvorili nový rekord.

Organizátor celej akcie Jozef Bielik, ktorý spolu s Jozefom Nedelkom Pažitárov na stretnutie osobne pozývali, síce rozdali viac pozvánok, ale nie všetci pozvaní skutočne aj dorazili. Štyria z bývalých obyvateľov tejto ulice sa tohtoročného stretnutia nedožili. Zato prišiel až tucet nových. Najpočetnejšiu rodinu priviedol do Semaforu Rudolf Rafay, s ktorým prišla z Bánoviec nad Bebravou aj manželka a syn s nevestou. „Na tomto stretnutí som bol iba raz, v roku 1997.
Teraz som prišiel aj s rodinou a nebanujem. Hoci som preč z Piešťan už 53 rokov, veľa ľudí som spoznal," priznal sa nám R. Rafay. Nebol však jediným cezpoľným. Akciu si nenechal ujsť ani Dušan Benadik, ktorý býva v Prahe, a po prvý raz medzi Pažitárov zavítal aj Vojtech Nedorost z Bratislavy. Okrem neho si premiérovo vychutnali atmosféru stretnutia napríklad aj dvaja bývalí piešťanskí hádzanári, manželia Emil a Anka Benkovci, ďalej niekdajší hokejista Kúpeľov Piešťany Ladislav Gregorička i futbalista Jozef Radovský.
Tento bývalý hráč druholigového Slavoja Piešťany bol atmosférou podujatia, ktorú dotvárala hrou na harmonike Soňa Glossová, nadšený. „Takéto stretnutia by sa mali konať častejšie, nielen raz do roka. Veď Pažitári sú dnes roztrúsení po celom meste, ba i mimo Slovenska, takže si stále majú čo povedať," povedal nám Jozef „Pirino" Radovský.
Najstarším účastníkom stretnutia bol vyše 86-ročný Alojz Vrábel, ktorý sa môže pochváliť ďalším rekordom – z Pažite sa odsťahoval ako posledný. „Náš dom bol na ulici najmladší, dokončili sme ho v roku 1960. Aj preto som nechcel, aby ho zbúrali. Vydržal tam až do výstavby Prioru. Keďže ten potreboval miesto na parkovisko, musel som sa v roku 1979 sťahovať," opísal nám svoj odchod z Pažite.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava