Rýchly koláč s ovocím

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. októbra 2009, 12:08
  • Autor:(vd)

PIEŠŤANY – Tento recept nám poskytla čipkárka z Krakovian – Oľga Valová. Ochutnali sme ho týždeň pred veľkou slávnosťou v múzeu Za Krakovskú bránu. Tu miestne čipkárky z klubu Bábence odovzdali Trnavčankám valec s prekrásnou ručne zhotovenou čipkou.

Čipkárska cesta putuje od mesta k mestu. Jej západnú púť skončili v Krakovanoch v sobotu 24. októbra. Viac sa dozviete v nasledujúcom čísle Piešťanského týždňa.

Na cesto potrebujeme: šesť väčších vajec, 350 g práškového cukru, 450 g polohrubej múky, jednu Heru, štyri polievkové lyžice sladkej smotany, prášok do pečiva, dve štipky soli, kilogram posekaných jabĺk so šupkou, dve polievkové lyžice malinového džemu.

Na posýpku potrebujeme: trošku hrubej múky, práškového cukru a masla
Postup: Vajcia rozšľaháme s cukrom, medzitým si na sporáku roztopíme Heru, ktorú spolu so smotanou primiešame k rozšľahanej zmesi. Postupne pridávame múku, prášok do pečiva a soľ. Zmes vylejeme na múkou vysypaný plech. Na cesto opatrne vysypeme posekané jablká premiešané s džemom a na záver posypeme posýpkou. Pečieme asi 45 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Jablká môžete nahradiť iným sezónnym ovocím, obmieňať môžete aj džem.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel