Rýchly koláč s ovocím

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. októbra 2009, 12:08
  • Autor:(vd)

PIEŠŤANY – Tento recept nám poskytla čipkárka z Krakovian – Oľga Valová. Ochutnali sme ho týždeň pred veľkou slávnosťou v múzeu Za Krakovskú bránu. Tu miestne čipkárky z klubu Bábence odovzdali Trnavčankám valec s prekrásnou ručne zhotovenou čipkou.

Čipkárska cesta putuje od mesta k mestu. Jej západnú púť skončili v Krakovanoch v sobotu 24. októbra. Viac sa dozviete v nasledujúcom čísle Piešťanského týždňa.

Na cesto potrebujeme: šesť väčších vajec, 350 g práškového cukru, 450 g polohrubej múky, jednu Heru, štyri polievkové lyžice sladkej smotany, prášok do pečiva, dve štipky soli, kilogram posekaných jabĺk so šupkou, dve polievkové lyžice malinového džemu.

Na posýpku potrebujeme: trošku hrubej múky, práškového cukru a masla
Postup: Vajcia rozšľaháme s cukrom, medzitým si na sporáku roztopíme Heru, ktorú spolu so smotanou primiešame k rozšľahanej zmesi. Postupne pridávame múku, prášok do pečiva a soľ. Zmes vylejeme na múkou vysypaný plech. Na cesto opatrne vysypeme posekané jablká premiešané s džemom a na záver posypeme posýpkou. Pečieme asi 45 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Jablká môžete nahradiť iným sezónnym ovocím, obmieňať môžete aj džem.

0 Shares

Najnovšie správy

Venujte pozornosť doleuvedenému dotazníku, vyplňte ho, ak chcete spolurozhodovať o športe v našom meste!
  • 04.06.2020, 08:38
  • Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo / Ostatné športy
Parkovisko na Nálepkovej ulici v Piešťanoch alebo veľké parkovisko „za Perlou“ opäť prešlo obnovou. Po novembrových obnovách asi tretiny asfaltu…
  • 04.06.2020, 00:02
  • Piešťany / Spravodajstvo
štvrtok, 4. júna 2020
Meniny má Lenka, zajtra Laura