Rýchly koláč s ovocím

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. októbra 2009, 12:08
  • Autor:(vd)

PIEŠŤANY – Tento recept nám poskytla čipkárka z Krakovian – Oľga Valová. Ochutnali sme ho týždeň pred veľkou slávnosťou v múzeu Za Krakovskú bránu. Tu miestne čipkárky z klubu Bábence odovzdali Trnavčankám valec s prekrásnou ručne zhotovenou čipkou.

Čipkárska cesta putuje od mesta k mestu. Jej západnú púť skončili v Krakovanoch v sobotu 24. októbra. Viac sa dozviete v nasledujúcom čísle Piešťanského týždňa.

Na cesto potrebujeme: šesť väčších vajec, 350 g práškového cukru, 450 g polohrubej múky, jednu Heru, štyri polievkové lyžice sladkej smotany, prášok do pečiva, dve štipky soli, kilogram posekaných jabĺk so šupkou, dve polievkové lyžice malinového džemu.

Na posýpku potrebujeme: trošku hrubej múky, práškového cukru a masla
Postup: Vajcia rozšľaháme s cukrom, medzitým si na sporáku roztopíme Heru, ktorú spolu so smotanou primiešame k rozšľahanej zmesi. Postupne pridávame múku, prášok do pečiva a soľ. Zmes vylejeme na múkou vysypaný plech. Na cesto opatrne vysypeme posekané jablká premiešané s džemom a na záver posypeme posýpkou. Pečieme asi 45 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Jablká môžete nahradiť iným sezónnym ovocím, obmieňať môžete aj džem.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2025, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. októbra. Tento deň je Svetovým dňom osteoporózy a Medzinárodným dňom stromov. Meniny má Vendelín.
  • 20.10.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 21. októbra. Tento deň je Dňom pôvodných odrôd jablka. Meniny má Uršuľa.
  • 21.10.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 22. októbra 2025
Meniny má Sergej, zajtra Alojzia