Napadol tri predavačky, dostal 12 a pol roka

  • Spravodajstvo
  • 28. októbra 2009, 09:31
  • Autor:tasr/red

PIEŠŤANY/TRNAVA – Na nepodmienečný trest odňatia slobody na 12 a pol roka s trojročným ochranným dohľadom a na ambulantnú psychiatrickú liečbu odsúdil dnes Okresný súd v Trnave Mareka P.

Ten na začiatku roku prepadol a zranil predavačky v troch predajniach v Trnave a Bratislave.
Muž, ktorý bol v minulosti a je i v súčasnosti vo výkone trestu za iný trestný čin, s úmyslom získať peniaze, poriskom od sekery udieral svoje obete do hlavy. Jednou z prepadnutých žien bola matka generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Polícia páchateľa chytila 26. februára 2009 za výdatnej pomoci dvoch mužov.
Tí pribehli na volanie o pomoc z vedľajších prevádzok v Svatého pasáži v Trnave, kde si Marek P. vybral predajňu darčekov. Tam udrel predavačku po hlave, ale ďalší zákazník ho vyrušil, tak sa dal na únik. Utiekol do susediacej pasáže, ktorá mala ale zadný východ uzamknutý a tak sa dostal do pasce. Muži ho dostihli a odovzdali policajnej hliadke. Predavačka vo veku 44 rokov mala po tejto skúsenosti tržnú ranu na hlave a odreniny. Podobne pochodila ani nie týždeň predtým predávajúca v predajni ovocia a zeleniny na Hajdóczyho ulici v Trnave.
Páchateľ zozadu ženu napadol a do hlavy udrel osemkrát. Potom sa snažil otvoriť pokladňu, čo mu nešlo, a tak sa uspokojil s predavačkinou kabelkou, kde našiel 63 eur (1890 Sk). Napadnutá mala otras mozgu s dobou liečenia štyri týždne. V Bratislave na Trnavskej ulici napadol spolumajiteľku predajne tabaku. Žene vo veku 64 rokov ublížil pri útoku najviac, okrem otrasu mozgu mala viacpočetnú zlomeninu ruky a doteraz je práceneschopná.
Páchateľ sa dnes na pojednávaní k skutkom priznal. Súdna znalkyňa z oboru psychiatrie vypovedala, že ide o narušenú osobnosť so závažnými poruchami správania. Jeho agresivitu posilňuje epilepsia. Páchateľ bol však schopný rozpoznať svoje konanie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek