Mesto a kúpele o predaji Evy

  • Spravodajstvo
  • 28. októbra 2009, 10:36
  • Autor:ip, video: yust

PIEŠŤANY – Primátor mesta Remo Cicutto spoločne so štyrmi poslancami mestského zastupiteľstva sa v stredu 21. októbra zúčastnili na stretnutí s vedením Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany (SLKP).

Spoločne s členom predstavenstva Johnom Smithom, generálnym riaditeľom Klausom Pilzom a zástupcom spoločnosti CP Holding Amirom Reskem rozoberali problematiku prevádzky a rekonštrukcie kúpaliska Eva. „Vieme, že je pripravený určitý stupeň dokumentácie na rekonštrukciu kúpaliska v celkovom objeme päť miliónov eur, a od toho sme sa odvíjali," hovorí R. Cicutto.


Vedeniu kúpeľov spomenul aj plán mesta na vybudovanie plaveckého centra. „Snahou mesta je tiež riešiť opravu vonkajšieho bazéna na Eve. Vzhľadom na investície, ktoré sa týkajú výstavby plaveckého centra, sme hovorili o prevode vlastníckych práv ku kúpalisku na mesto za symbolickú cenu. Z ekonomického hľadiska by to inak bolo neefektívne," hovorí Remo Cicutto. Odpoveď o možnom predaji areálu Evy by mali od kúpeľov dostať do dvoch týždňov.
Podľa oficiálneho stanoviska SLKP, ktoré poskytla Piešťanskému týždňu hovorkyňa Jana Štefečková-Beňačková, prevádzku ani rekonštrukciu kúpaliska Eva nebudú v najbližšom období financovať. Zároveň sa zástupcovia kúpeľov spolu s mestom dohodli na možnosti riešenia, prípadným financovaním rekonštrukcie bazénov z eurofondov, ktorým sa budú zaoberať právnici oboch strán.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel