Blog Kamila Fana: Viróza

  • Blogy / Blogy
  • 26. októbra 2009, 09:50
  • Autor:Kamil Fano

Pred časom sa mi skoro podarilo pripraviť jedného váženého občana o rozum. Poslal som mu mailom žiadosť o malú službičku, a to som nemal robiť.

Keďže som bol vtedy vymetač internetových kaviarní, nemal som ani šajnu o dôležitosti antivírusu a už vôbec ma nenapadlo preverovať ním nejaký mail. Dotyčnému prišiel do slova a do písmena trójsky kôň ako hovädo.
Neviem, čo všetko mu vírus spôsobil v počítači, ale prepadla ho paranoja a zobral to všelijako, len nie s rezervou. Upodozrieval ma z úkladného a zákerného napadnutia jeho súkromia a vôbec mu nenapadlo, že to bola len nevinná náhoda.
Nevedomosť neospravedlňuje a ja som si musel nechať páčiť zopár slovných útokov na moju adresu. Nepomohlo, dotyčného tak zmohol tento incident, že dokonca musel navštevovať psychiatra.
Pred časom som sa mi zasa podarilo stiahnuť z internetu vírus ako hovädo a uzamklo mi operačný systém tak, že som sa doň nedostal. Spanikáril som a začal som uvažovať v rôznych polohách. ŠTB? KGB? SIS? Alebo odplata dotyčného poškodeného?
Neviem, každopádne som pochopil, z akej maličkosti môže človek zošalieť a začal som zháňať číslo na psychiatra. Dnes mám v počítači nainštalované tri „antivírusáky“ a ďalšie tri v zálohe. Pred počítačom sedím v bielom plášti, na hlave mám zváračské plexisklo a po pravej ruke trojkilové kladivo, to keby nejaký vírus…

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel