Mrkvovníky Evy Paulechovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. októbra 2009, 10:52
  • Autor:(red)

Sladko-zeleninový recept nám poskytla bývalá pani učiteľka zo Základnej školy na Mojmírovej ulici v Piešťanoch. Pochádza od jej mamy zo Záhoria. „Mrkvovníky sa piekli najčastejšie na jeseň,“ hovorí Eva Paulechová, „čerstvú mrkvu sme vytiahli zo zeme, očistili a cesto naplnili slivkovým lekvárom.“

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 250 g mrkvy, 1 Palmarin alebo iný rastlinný tuk, na špic noža prášku do pečiva, asi 150 g práškového cukru a pol balíčka vanilkového cukru na obaľovanie
Postup: Na dosku dáme preosiatu hladkú múku, prášok do pečiva, zmäknutý tuk a najemno postrúhanú mrkvu. Všetko spolu zamiesime. Cesto rozvaľkáme asi na pol centimetra a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Na kolieska dáme kúsok ľubovoľného lekváru, prikryjeme druhou polovicou cesta ako pirohy. Poukladáme na suchý plech a pri miernej teplote upečieme. Ešte horúce obalíme práškovým a vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 22. septembra. Tento deň je Európskym dňom bez áut. Meniny má Móric.
  • 22.09.2019, 00:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piešťanský fotoklub vás srdečne všetkých pozýva na v poradí už 14. ročník obľúbeného podujatia v plenéri mestského parku – Park…
  • 20.09.2019, 12:22
  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Spravodajstvo
Dnes je sobota 21. septembra. Tento deň je Svetovým dňom Alzheimerovej choroby, Svetovým dňom vďačnosti a Medzinárodným dňom mieru. Meniny…
  • 21.09.2019, 00:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
Minulý týždeň sme vás informovali o prácach, ktoré sa začali v zadnej časti Útulku Piešťany a budú ústiť do osadenia…
  • 21.09.2019, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
nedeľa, 22. september 2019
Meniny má Móric, zajtra Zdenka