Mrkvovníky Evy Paulechovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. októbra 2009, 10:52
  • Autor:(red)

Sladko-zeleninový recept nám poskytla bývalá pani učiteľka zo Základnej školy na Mojmírovej ulici v Piešťanoch. Pochádza od jej mamy zo Záhoria. „Mrkvovníky sa piekli najčastejšie na jeseň,“ hovorí Eva Paulechová, „čerstvú mrkvu sme vytiahli zo zeme, očistili a cesto naplnili slivkovým lekvárom.“

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 250 g mrkvy, 1 Palmarin alebo iný rastlinný tuk, na špic noža prášku do pečiva, asi 150 g práškového cukru a pol balíčka vanilkového cukru na obaľovanie
Postup: Na dosku dáme preosiatu hladkú múku, prášok do pečiva, zmäknutý tuk a najemno postrúhanú mrkvu. Všetko spolu zamiesime. Cesto rozvaľkáme asi na pol centimetra a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Na kolieska dáme kúsok ľubovoľného lekváru, prikryjeme druhou polovicou cesta ako pirohy. Poukladáme na suchý plech a pri miernej teplote upečieme. Ešte horúce obalíme práškovým a vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek