Mrkvovníky Evy Paulechovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. októbra 2009, 10:52
  • Autor:(red)

Sladko-zeleninový recept nám poskytla bývalá pani učiteľka zo Základnej školy na Mojmírovej ulici v Piešťanoch. Pochádza od jej mamy zo Záhoria. „Mrkvovníky sa piekli najčastejšie na jeseň,“ hovorí Eva Paulechová, „čerstvú mrkvu sme vytiahli zo zeme, očistili a cesto naplnili slivkovým lekvárom.“

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 250 g mrkvy, 1 Palmarin alebo iný rastlinný tuk, na špic noža prášku do pečiva, asi 150 g práškového cukru a pol balíčka vanilkového cukru na obaľovanie
Postup: Na dosku dáme preosiatu hladkú múku, prášok do pečiva, zmäknutý tuk a najemno postrúhanú mrkvu. Všetko spolu zamiesime. Cesto rozvaľkáme asi na pol centimetra a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Na kolieska dáme kúsok ľubovoľného lekváru, prikryjeme druhou polovicou cesta ako pirohy. Poukladáme na suchý plech a pri miernej teplote upečieme. Ešte horúce obalíme práškovým a vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Aj klienti z dennej nízkoprahovej služby Centra pomoci človeku v Piešťanoch priložili pri príležitosti Dňa Zeme ruku k dielu. Počas…
  • 02.05.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
sobota, 3. mája 2025
Meniny má Žigmund, zajtra Galina