Mrkvovníky Evy Paulechovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 22. októbra 2009, 10:52
  • Autor:(red)

Sladko-zeleninový recept nám poskytla bývalá pani učiteľka zo Základnej školy na Mojmírovej ulici v Piešťanoch. Pochádza od jej mamy zo Záhoria. „Mrkvovníky sa piekli najčastejšie na jeseň,“ hovorí Eva Paulechová, „čerstvú mrkvu sme vytiahli zo zeme, očistili a cesto naplnili slivkovým lekvárom.“

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 250 g mrkvy, 1 Palmarin alebo iný rastlinný tuk, na špic noža prášku do pečiva, asi 150 g práškového cukru a pol balíčka vanilkového cukru na obaľovanie
Postup: Na dosku dáme preosiatu hladkú múku, prášok do pečiva, zmäknutý tuk a najemno postrúhanú mrkvu. Všetko spolu zamiesime. Cesto rozvaľkáme asi na pol centimetra a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Na kolieska dáme kúsok ľubovoľného lekváru, prikryjeme druhou polovicou cesta ako pirohy. Poukladáme na suchý plech a pri miernej teplote upečieme. Ešte horúce obalíme práškovým a vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 8. septembra. Tento deň Svetovým dňom fyzikálnej terapie, Medzinárodným dňom gramotnosti (UNESCO) a Svetovým dňom prvej pomoci.…
  • 08.09.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dlhodobo diskutovaný objekt na križovatke Žilinskej cesty a Staničnej ulice v Piešťanoch, kde kedysi stál stánok na predaj novín a…
  • 07.09.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
V Piešťanoch sa rozmohlo kruté zaobchádzanie s mačkami. Pribúdajú mŕtve či postrelené mačky, ktoré urgentne potrebujú zdravotnú starostlivosť. Občianske združenie…
  • 07.09.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
pondelok, 8. septembra 2025
Meniny má Marianna, zajtra Miriama