Tatiana Rybanská: Jej masáže pomáhajú deťom

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 21. októbra 2009, 12:32
  • Autor:(vd)

PIEŠŤANY – Mladá sympatická masérka Tatiana Rybanská z Piešťan má za sebou už slušnú prax. Masírovala chorých i postihnutých ľudí, mladých, starých, športovcov aj baletky. Až po čase si uvedomila, že jej miesto je pri deťoch.

"Čoraz viac detí športuje už od útleho veku a po čase sa ukáže, že nielen dospelí, ale aj deti potrebujú uvoľňujúce masáže. Iné deti zasa presedia celé hodiny vo fyzickej nečinnosti v škole, pri počítači a televízii. To najmenej, čo im môžem poskytnúť, je masáž," konštatuje Tatiana. Svoje masérske skúsenosti si však táto dáma nenecháva iba pre seba.
Počas prázdnin v spolupráci so súkromnou škôlkou v Piešťanoch zorganizovala prvý workshop detskej masáže pre rodičov. Tu učila oteckov a mamičky, ako majú správne masírovať svoje ratolesti. „Keď hladkáme, túlime sa a maznáme sa s našimi deťmi, dávame im pocit tepla, bezpečia a lásky. Pomáhame im vytvárať si sebadôveru a istotu do ďalšieho žitia. A keď už hladíme cielene, ide o jemnú masáž. Dieťatko si na masáž chrbátika či nožičiek rýchlo zvykne a bude sa tešiť na chvíľu, keď si na neho mamička opäť nájde čas."
Táňa opísala reakciu svojej malej „pacientky" Zuzky, ktorá pod jej rukami zaspala. Neprekážalo jej, že v miestnosti rečnia ďalšie mamičky, ktoré sa učia správne masírovať svoje deťúrence. „Už plánujem ďalší workshop, bude čoskoro," teší sa na stretnutie s novými rodičmi a deťmi usmiata Táňa Rybanská. Svoju služby chce poskytnúť aj deťom v iných materských školách, v jasliach, detských domovoch a materských centrách.

Ak sa chcete aj vy naučiť techniku detskej masáže alebo potrebujete radu v tejto oblasti, volajte 0918/560 200. Masérku Tatianu Rybanskú nájdete v Sunny day na Brezovej ulici v Piešťanoch. Kontakt: detskamasaz@gmail.com
Tatiana Rybanská počas masáže.
Technika detskej masáže nie je zložitá, ale treba sa ju učiť u odborníčky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav