Medaily pre ľudí zo sociálnych služieb

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 21. októbra 2009, 12:20
  • Autor:(pe)

PIEŠŤANY/TRNAVA – Uplynulý piatok odovzdal predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Tibor Mikuš pamätné medaily a pamätné listy osemnástim zamestnancom a kolektívom z rezortu sociálnych služieb.

„Dnešní ocenení si vzorne plnia svoje pracovné povinnosti. Na svojich pracoviskách nevykonávajú len svoje zamestnanie, ale plnia dôležité poslanie. Týmto im chceme prejaviť verejnú vďaku za ich záslužnú a obetavú prácu v prospech celku," povedal trnavský župan Tibor Mikuš. Ceny sa odovzdávali za mimoriadne výsledky a celoživotnú prácu v oblasti sociálnej pomoci, vzdelávania a integrácie zdravotne postihnutých občanov. „Ocenili sme osobnosti z organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK, ale aj ostatných pracovníkov sociálnej sféry na území nášho regiónu," vysvetlil Mikuš.

Župan ocenil aj osobnosti z Piešťanského okresu. Ocenenie predsedu TTSK patrí Ľudmile Juríčkovej z Vrbového, riaditeľke Domu sociálnych služieb Klas Vrbové Alici Miklášovej či vedúcej zariadenia opatrovateľskej služby Lumen Pieštany Eve Legátovej. Návrhy na ocenenia podali primátori spomínaných miest Ivan Borovský a Remo Cicutto. Deň sociálnych pracovníkov bol stanovený na 16. októbra ako spomienka na založenie Blumovho ústavu v Plešivci v roku 1898, prvého zariadenia pre nevyliečiteľne choromyseľných.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín