O prvé body „ozbíjali“ Piešťancov v Dolnom Kubíne

  • Hokej / Šport
  • 16. októbra 2009, 11:13
  • Autor:

PIEŠŤANY/DOLNÝ KUBÍN – Hokejisti ŠHK 37 Piešťany naďalej vedú prvoligovú tabuľku, no už nie bez straty „kvetinky“. V piatok síce vyhrali na ľade Senice 3:0, ale v nedeľu utrpeli v Dolnom Kubíne vôbec prvú prehru v súťaži, keď prehrali po samostatných nájazdoch 2:3.

V Senici bola prvá tretina herne vyrovnaná, ale hostia boli efektívnejší v streľbe. V 7. min ich poslal do vedenia Mucha a v 15. min zvyšoval na 2:0 po peknej kombinácii celého útoku v presilovej hre Učeň. V druhej časti sa šance striedali na oboch stranách, ale brankári sa prekonať nedali. Na začiatku tretej tretiny nevyužili snaživí domáci viaceré šance. V 53. min prišiel trest z hokejky hosťujúceho Románka.
Ten využil chybu domácich v strede klziska a do opustenej brány stanovil konečný výsledok. Piešťanský brankár Tomek si udržal prvé čisté konto. Z ďalšej výhry mal radosť aj tréner Milan Klement: „Napriek tomu, že sme tretinu vyhrali 2:0, hráči si vymýšľali a nehrali zodpovedne. V druhej tretine hrala Dukla lepšie ako my. Keby sme v tretej tretine dostali kontaktný gól, bolo by to ťažké. Zbytočnými vylúčeniami sme si totiž skomplikovali život, ale nakoniec sme v oslabení dali rozhodujúci gól." Tretiny: 0:2, 0:0, 0:1. Zostava ŠHK 37: Tomek – Filip, Bučka, Kalafut, Grman, A. Kolník, Chovan, Blaško, Baron – Kadraba, R. Kolník, Pupák – Chylo, Mikušovič, Mucha – Románek, Peško, Fabok – Rosa, Učeň, Rybárik. Prvú bodovú stratu v tejto sezóne zaznamenali Piešťanci v Dolnom Kubíne.
Hoci po prvej tretine viedli po góloch Peška z deviatej a Rybárika zo 14. min už 2:0, ďalšie góly už nepridali. Snaživí domáci pridali vo zvyšných dvoch tretinách po jednom góle a keďže v predĺžení gól nepadol, rozhodovalo sa v samostatných nájazdoch. V tých boli napokon úspešnejší domáci, ktorí jeden premenili, kým Pupák, Románek a Bučka neboli úspešní. Kubínčania tak obrali Piešťancov o prvé dva body, no na ich líderskom postavení nič nezmenili. Tretiny: 0:2, 1:0, 1:0 – predĺženie 0:0, samostatné nájazdy 1:0. Jaroslav Vrábel

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín