Nátierka Adriany Drahovskej „Čo dom dal“

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. októbra 2009, 11:13
  • Autor:(ad)

PIEŠŤANY – Recept, ktorý prinášame v tomto čísle Piešťanského týždňa, je doslova z „redakčnej kuchyne“. Nátierku, ktorá sa u nás doma teší veľkej popularite, som pripravila aj pre mojich kolegov.

Keďže im naozaj chutila, presvedčili ma, aby som recept ponúkla i našim čitateľom. Tak dobrú chuť, ale pozor na kalórie…

Suroviny: 5-6 vajec, 150 g šunky alebo salámy, 150 g eidamu, 100 g údeného syra, 2 ks taveného syra Bambino alebo 1 škatuľka Lunexu, celé maslo alebo 125 g rastlinného tuku, 2 čajové lyžičky horčice, soľ.

Postup: Maslo necháme odstáť na 10 minút pri izbovej teplote, aby zmäklo, medzitým uvaríme vajcia natvrdo. Uvarené vajcia ošúpeme, rozpolíme a žĺtky rozdrobíme do pripravenej misy. Pridáme tavený syr a maslo. Bielky, tvrdé syry, šunku pokrájame na drobné kocky a všetko spolu veľmi dobre premiešame. Ochutíme soľou a horčicou a necháme chvíľu odstáť v chladničke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav