Nátierka Adriany Drahovskej „Čo dom dal“

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. októbra 2009, 11:13
  • Autor:(ad)

PIEŠŤANY – Recept, ktorý prinášame v tomto čísle Piešťanského týždňa, je doslova z „redakčnej kuchyne“. Nátierku, ktorá sa u nás doma teší veľkej popularite, som pripravila aj pre mojich kolegov.

Keďže im naozaj chutila, presvedčili ma, aby som recept ponúkla i našim čitateľom. Tak dobrú chuť, ale pozor na kalórie…

Suroviny: 5-6 vajec, 150 g šunky alebo salámy, 150 g eidamu, 100 g údeného syra, 2 ks taveného syra Bambino alebo 1 škatuľka Lunexu, celé maslo alebo 125 g rastlinného tuku, 2 čajové lyžičky horčice, soľ.

Postup: Maslo necháme odstáť na 10 minút pri izbovej teplote, aby zmäklo, medzitým uvaríme vajcia natvrdo. Uvarené vajcia ošúpeme, rozpolíme a žĺtky rozdrobíme do pripravenej misy. Pridáme tavený syr a maslo. Bielky, tvrdé syry, šunku pokrájame na drobné kocky a všetko spolu veľmi dobre premiešame. Ochutíme soľou a horčicou a necháme chvíľu odstáť v chladničke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 22. februára. Tento deň je Medzinárodným dňom skautiek a Európskym dňom obetí zločinu. Meniny má Etela.
  • 22.02.2020, 00:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
Aj napriek tohtoročnej veľmi miernej zime sa pri piešťanskom OD Prior naďalej môžete korčuľovať na mobilnej ľadovej ploche. V prevádzke…
  • 20.02.2020, 19:00
  • Piešťany
Dnes je piatok 21. februára. Tento deň je Medzinárodným dňom turistických sprievodcov a Medzinárodným dňom materského jazyka. Meniny má Eleonóra.
  • 21.02.2020, 00:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 23. februára 2020
Meniny má Etela, zajtra Roman, Romana