Mesto sa opäť zaujíma o kúpalisko Eva

  • Spravodajstvo
  • 15. októbra 2009, 09:25
  • Autor:(ad), video: yust

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Otázka kúpaliska Eva sa opäť dostala do pozornosti piešťanských poslancov na októbrovom mestskom zastupiteľstve v knižnici.

Tentoraz ju otvorili v súvislosti s pripravovanou zámenou pozemkov na výstavbu nových bazénov. Tie by mali vyrásť na Hlbokej ulici, na parcelách patriacich manželom Bielickým. Mesto by ich vymenilo za svoje pozemky na Bratislavskej ceste oproti OD Kaufland. K téme plávania vystúpil v pripomienkach občanov aj nestor tohto športu Milan Čambor. Povedal, že parametre bazénov navrhovaných na Hlbokej ulici nezodpovedajú štandardom medzinárodných pretekov. Podľa primátora Rema Cicutta je však o parametroch ešte predčasné hovoriť.


Poslankyňa Eliška Gocká (nezávislá) v diskusii poukázala aj na to, že pri tejto výmene by časť chodníka vedúceho zo sídliska Adam Trajan na polikliniku skončila v súkromných rukách. Navrhla, aby bol chodník zo zámeny vylúčený. Poslanci súhlasili a návrh mestu vrátili na prepracovanie. Členovia MsZ hovorili opäť aj o prípadnom odkúpení či prenájme kúpaliska Eva od Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany.
Tieto možnosti znovu prednesie vedenie mesta na októbrovom valnom zhromaždení akcionárov kúpeľov. Poslankyňa Eva Kolláriková (Smer-SD) doplnila, aby v prípade záujmu mesta o kúpalisko najskôr zistili jeho technické možnosti a dopad rekonštrukcie i prevádzky bazénov na životné prostredie.

K téme Evy pripravujeme rozhovor s primátorom R. Cicuttom, ktorý uverejníme v budúcom čísle.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel