Ďalšie „kruháče“ v meste zatiaľ nebudú

  • Spravodajstvo
  • 15. októbra 2009, 09:40
  • Autor:IP

PIEŠŤANY – Územný generel dopravy, o ktorom sme už v Piešťanskom týždni niekoľkokrát písali, by mal výhľadovo do roku 2025 riešiť najkritickejšie oblasti dopravy v Piešťanoch.

Obyvateľov najviac trápi parkovanie či zápchy na mestských cestách. Ako situáciu vidia na radnici, sme sa opýtali vedúcej referátu územnej správy mesta, Jany Vítkovej. „V centre mesta, ktoré má v pláne územný generel odľahčiť od dopravy, je v súčasnosti k dispozícii približne 560 parkovacích miest," hovorí J. Vítková. Po otvorení Auparku pribudne ďalších 380 miest pre autá. Mesto postupne pripravuje projekty na riešenie problémových dopravných uzlov, ako aj na rekonštrukciu komunikácií, ktoré vychádzajú z doposiaľ spracovaných dokumentov.
Niektoré pripravené projekty, ktoré má mesto Piešťany spracované, sa však kvôli prehlbujúcej finančnej kríze tento rok nerealizovali. Jedným z nich bola aj križovatka Žilinská – Mojmírova. „Požiadavku na jeho financovanie plánujeme zaradiť aj do nového rozpočtu," komentuje vedúca referátu územnej správy. V poslednom období v našom meste vyrástlo tiež niekoľko okružných križovatiek. „Ďalšie ,kruháče‘ zatiaľ nepribudnú, v budúcnosti však ich počet môže byť doplnený, ak vhodnosť takéhoto typu križovatky bude potvrdená podrobným dopravným riešením," hovorí J. Vítková.
V minulom období bola posudzovaná tiež možnosť prerobiť na okružnú aj kri-žovatku pri cintoríne na Bratislavskej. Tento variant však pri podrobnom posúdení nebol odporučený. „Na tomto mieste by v súčasnosti pomohlo prestavenie svetelnej signalizácie. Aj táto požiadavka je nárokovaná v návrhu rozpočtu na rok 2010," dopĺňa Jana Vítková. Jedným z výrazných dopravných problémov je aj Krajinský most, ktorému by mal pomôcť južný obchvat a nové premostenie Váhu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava