Legendy Thelma a Louise v českej verzii

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 14. októbra 2009, 08:58
  • Autor:ip

PIEŠŤANY – Slovenskí a českí herci si po roku znovu v Piešťanoch vyšli na spoločné „randevú“. Počas štvrtkového večera rozohrali partiu členovia Divadelného súboru Frída – štvorica Bára Munzarová, Marika Procházková, Martin Trnavský a Radim Novák.

Piešťancom sa predstavili v tragikomédii o dvoch silných ženách v mužskom svete s názvom Jako Thelma a Louise.
Režijnú taktovku nad predstavením, inšpirovaným známym filmom Ridleyho Scotta, prevzal Jakub Nvota. Dej hry je odľahčený a pretkaný epizódnymi vystúpeniami dvoch premietačov, ktorí vstupujú do príbehu a dialógov Thelmy a Louise. Martin Trnavský si publikum získal malou úlohou barovej speváčky v priliehavých šatách a na vysokých „štekloch" a originálnym prevedením krokodílieho songu. Kým prvá časť predstavenia sa niesla v ľahkom duchu komédie a road-movie, v druhej časti sa postupne schyľovalo k neodvratnému koncu a finálnemu rozhodnutiu dvoch hrdiniek zostať slobodnými. Zavraždený násilník, streľba na zvrhlíka z kamiónu či vykradnutý obchod by ich však priviedli priamo do väzenskej cely. Hra však podľa vzoru filmu končí na dne Grand kaňonu, kde dve kamarátky Thelma a Louise oslobodila smrť…
Sledujte internetovú stránku Piešťanského týždňa, v rozhovore s Bárou Munzarovou sa dozviete, aké má skúsenosti z českým bulvárom, ale aj niečo zo zákulisia divadelného predstavenia Jako Thelma a Louise.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav