Slovenskí karavanisti hostiteľmi Europa Rally 2010

  • Spravodajstvo
  • 13. októbra 2009, 09:24
  • Autor:ip

PIEŠŤANY – Karavanisti zo Slovenska a Čiech sa v prvý októbrový víkend rozlúčili so sezónou 2009. Na poslednom stretnutí vyznávačov domovov na kolesách sa zišlo v Piešťanoch 51 posádok.

S prezidentom Caravan klubu SR Vladimírom Ščepkom sme sa rozprávali o priebehu sezóny, ale aj o pripravovaných akciách na rok 2010.
Pán Ščepko, aká bola pre karavanistov sezóna 2009?
Na Slovensku máme šesť klubov – Žilina, Trenčín, Bánovce, Nitra, Bratislava a Piešťany. Každý klub počas roka organizuje rôzne stretnutia. Trenčania napríklad pripravili príjemnú akciu v Diakovciach, kde bolo približne 60 posádok. Výborne sme sa zabavili aj v Dunajskej Strede na termálnych kúpaliskách. Štyridsiaty Národný zraz karavanistov sme pripravili tu v Piešťanoch. Boli sme aj vonku, napríklad na Europa Rally v Chorvátsku.
Stretávajú sa karavanisti aj cez zimu? Kedy začína nová sezóna?
Cez zimu neorganizujeme žiadne stretnutia. V Piešťanoch však robíme mikulášsku párty. Zvoláme výročnú schôdzu a potom je zábava. Nová sezóna pre nás karavanistov začína počas veľkonočných sviatkov.
Europa Rally sa budúci rok bude konať na Slovensku, práve tu v Piešťanoch.
Áno je to tak. Po dvanástich rokoch sa Europa Rally druhýkrát vracia na Slovensko. Prípravy sú v plnom prúde. Organizačný štáb pracuje bez prestávky, stretávame sa pravidelne každý mesiac. Podľa vzoru ostatných krajín vieme, čoho sa máme vyvarovať a ako postupovať pri prípravách.
Je kemp v Piešťanoch pripravený a vhodný na takúto udalosť?
Už v týchto dňoch nás v kempe čaká veľa práce a samozrejme, poľaviť nemôžeme ani cez zimu. Na základe počítačového modelu sme zistili, že kapacita piešťanského kempu je približne 300 karavanov. Určite sa nemôžeme porovnávať napríklad  s Chorvátmi, ktorí tento rok zabezpečili miesto až na tisíc karavanov. Na prípravách spolupracujeme aj s mestom Piešťany, pretože bude potrebné odstrániť niektoré živé ploty, aby sme uvoľnili ďalšie miesta na státie. Takisto musíme zabezpečiť a upraviť sociálne zariadenia, sprchy a podľa európskych štandardov pripraviť podmienky na hygienu aj pre invalidov. Hlavný stan, postavíme v blízkosti kempu, na priľahlom parkovisku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav