VOĽBY DO VÚC: Predsedom je komunista

  • Spravodajstvo
  • 12. októbra 2009, 10:09
  • Autor:red/tasr

PIEŠŤANY/TRNAVA – V čele krajskej volebnej komisie pre novembrové voľby do vyšších územných celkov bude v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) stáť nominant Komunistickej strany Slovenska Pavel Slinták. Rozhodol o tom žreb na prvom stretnutí komisie, ktorá má spolu osem členov.

Zástupcovia jednotlivých politických strán a koalícií vyžrebovali aj podpredsedu komisie. "Vzhľadom na to, že nebol osobne prítomný, jeho súhlas zatiaľ nemáme," uviedla zapisovateľka komisie Alena Dúhová. Podľa jej informácií krajská volebná komisia po zložení sľubu začala s kontrolou podaných kandidačných listín a podpisových hárkov kandidátov.

O podporu voličov v novembrových voľbách sa kandidáti uchádzajú v siedmich volebných obvodoch. Budúce zastupiteľstvo bude mať 40 poslancov. Najviac, až deväť, ich bude reprezentovať Trnavský okres a osem okres Dunajská Streda. Sedem poslancov bude mať okres Galanta, po päť poslancov získajú okresy Piešťany a Senica. Po troch poslancoch budú mať Holohovecký a Skalický okres. Voľby do orgánov samosprávnych krajov (VÚC) a ich predsedov sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 14. novembra tohto roka. Prípadné druhé kolo sa bude konať 28. novembra, avšak len pre tie kraje, kde ani jeden z kandidátov na predsedu VÚC nezíska absolútnu väčšinu odovzdaných hlasov.

Informácie o kandidátoch na župana nájdete v tlačenom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré vychádza už zajtra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava