Blog M. Urminského: Ženské opätky a EÚ

  • Blogy / Blogy
  • 9. októbra 2009, 09:14
  • Autor:Martin Urminský

Nedávno som sa zamýšľal nad krásou ženských nôh. Inšpirovala ma priateľka, ktorá ich má dlhé a štíhle. Keď si dá vysoké opätky, tak je o pätnásť centimetrov vyššia odo mňa.

Nevadí mi to, hoci vtedy ma drží okolo ramien ako mladšieho brata. Opiera sa o mňa. Som jej istotou v tých vrtkavých výšinách. Nechcem si predstaviť, čo by sa stalo, keby z tej výšky spadla. Asi by spadla z oblakov.
Nedávno ma zaujala európska smernica týkajúca sa výroby syrov. Európski úradníci síce syr vyrábať nevedia, ale procesuálnu a legislatívnu stránku ovládajú dokonale.
Výrobcom prikázali používať presne stanovené nerezové nádoby, biele plášte s čiapkami a rôzne iné wifikundácie. Sterilizovať musia všetko. Ešte aj deti a vnukov zamestnancov. Nie je predsa dôležité, vedieť ako sa vyrába pravá slovenská bryndza. Hygiena je to najdôležitejšie.
Čo má spoločné smernica o výrobe syrov a ženské opätky? Zdanlivo nič. Vlastne vôbec nič, až do chvíle pokiaľ sa toho nechytia iniciatívni európski úradníci. Spracujú štatistiku – koľko úrazov hlavy, kolien a lakťov sa stalo pri nosení vysokých opätkov.
Tejto štatistiky sa chytí lobby športových výrobcov a módnych návrhárov a legislatívny návrh bude čoskoro na svete. Európska smernica na ochranu zdravia našich žien bude znieť asi takto:
„Žena nad 18 rokov majúca opätky vyššie ako 10 centimetrov,  musí nosiť ochranné prostriedky a to reflexnú vestu, cyklistickú prilbu a ochranné chrániče kolien a lakťov.
Ženám pod vplyvom alkoholu a dievčatám do 18 rokov sa nosenie opätkov prísne zakazuje.
Ženy ťažšie ako 80 kilogramov musia mať opätky zodpovedajúce ich váhe alebo používať dodatočné oporné zariadenie – napríklad barle.
Ženám sa zakazuje nosiť vysoké opätky od novembra do marca, na vysokohorskú turistiku a pri plavbe v nafukovacom člne.
Každá žena, ktorá mala úraz na vysokých opätkoch sa podrobí dychovej skúške a bude preverené, či prispôsobila chôdzu stavu a povahe vozovky.“
Užívajme si preto nádherný pohľad na cupitajúce lodičky, kým ochrana zdravia našich žien nezvíťazí nad rozumom a krásou. Ak stretnete euro komisárku kontrolujúcu bryndzu na podtatranskom salaši na 15 centimetrových opätkoch, tak môžete rátať s tým, že má riadnu „běhafku“. Na žinčicu so slivovicou sú všetky potrebné, nevyhnutné a dômyselné  európske smernice krátke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland