Blog J. Poturnaja: Krátka správa o divadle

  • Blogy / Blogy
  • 9. októbra 2009, 11:31
  • Autor:Jaroslav Poturnaj

To divadlo sa volá LUDUS a je z Bratislavy. Mal som ho možnosť vidieť ho v utorok o 10.00 v Dome umenia v Piešťanoch. Predviedli sa hrou Čierno-biele srdce Charlieho Chaplina, ktorú režíroval mladý, ale pomerne známy Kamil Žiška.

Okrem toho napísal aj texty pesničiek, ktoré tu zazneli. Samotný príbeh sa odohráva v Amerike. Hlavný hrdina Jakub je mladý, talentovaný človek ale chudobný ako kostolná myš.
Zaľúbi sa do mladej, peknej kvetinárky. Tá je tak isto chudobná. Spolu snívajú svoje ružové sny a sú šťastný. Postupne sa Jakub stáva slávnym hercom. Čím je slávnejší tým ma menej času na mladú kvetinárku.
Scéna končí posledným obrazom: Jakub sa zabáva pri mori na pláži s producentom filmu, peknou slávnou herečkou a hercami. Záber na kvetinárku, ktorá píše Jakubovi list a na plátne bez slov za zvuku klavíra vidíme film o prvých stretnutia Jakuba a peknej kvetinárky, keď boli ešte obaja chudobní a plní ideálov. Cena slávy si vybrala svoju daň.
Hra je trošku smutná ale prevažuje hravosť a veselosť. Ukazuje sa mladá silná herecká generácia. Herci okrem toho, že hrajú s radosťou a chuťou, ovládajú aj hudobné nástroje a vedia slušne spievať.
Mladé divadlo žije a o jeho budúcnosť sa nebojím. O Kamilovi Žiškovi budeme určite ešte veľa počuť. Pre zaujímavosť tu sú mená zatiaľ málo známych mladých hercov: Daniel Fišer, Katka Šafářiková,J akub Rúžička, Martin Weis, Iva Hoštáková a Ján Morávek.
PS. Tento mesiac je tu priam presýtený divadlami, všetky nestíham. Mám však v ruke dva lístky, kde hrá prvá dáma slovenského divadla Mária Kráľovičová. Hra sa volá Ja a Hollywood. Verím, že to bude úžasný zážitok a o ten sa s vami rás podelím.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín