Vodní lyžiari zbierali medaily

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. októbra 2009, 11:59
  • Autor:Miroslav Kovalik

PIEŠŤANY/KOŠICE – Tohtoročná vodnolyžiarska sezóna sa blíži k svojmu záveru. Poznáme už aj majstrov Slovenska a víťazov v pretekoch Slovenského pohára (SP) za člnmi i vlekom.

Vlekári mali juniorské majstrovstvá Slovenska i finále SP v Košiciach. Z Piešťan sa na podujatí zúčastnila len Zuzana Vráblová, ktorá vyhrala v kategórii Open žien akrobatickú jazdu, nazbierala 5470 bodov, a v slalome skončila po absolvovaní troch bójí na 55-metrovom lane tretia. Rovnaké umiestnenie dosiahla Zuzana aj v pretekoch Slovenského pohára. V akrobacii sa trochu polepšila, vyjazdila si 5650 bodov. V slalome síce prešla až päť bójí, no na 18-metrovom lane.
Člnoví vodní lyžiari súťažili o tituly a body na piešťanskej Sĺňave. V kategórii do 14 rokov vyhral Nikolas Wolf všetky disciplíny pred oddielovým kolegom Milanom Kičinom. V rovnakej kategórii dievčat bola Zuzana Oravcová prvá v slalome, akrobacii a trojkobinácii a druhá v skokoch. V kategórii do 17 rokov nemala Ingrid Oravcová súperku. V pretekoch Slovenského pohára vyhral Ivan Oravec v kategórii mužov Open slalom a akrobaciu pred oddielovým kolegom Tomášom Urbánkom.
V konečnom poradí Slovenského pohára patria v kategórii dospelých všetky medailové priečky Piešťancom. U mužov vyhral Nikolas Wolf pred Milanom Kičinom a Ivanom Oravcom, u žien Ingrid Oravcová pred Michaelou Kičinovou a Zuzanou Orav-covou. Kičinová s Oravcovou zároveň obsadili prvé dve priečky v kategórii do 12 rokov. Medzi chlapcami do 12 rokov bol Adam Masár druhý a Jakub Oravec tretí.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín