Naša druhá „Gulášpárty“

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. októbra 2009, 11:15
  • Autor:Magdalena Stachová, vedúca sestra dialýzy (inz)

PIEŠŤANY – Nedeľa 13. septembra bola pre pacientov dialýzy a jej zamestnancov významná, pretože sa konala v priestoroch Športhotela Piešťany už ich druhá gulášpárty, ktorej sa zúčastnili aj rodinní príslušníci pacientov a zamestnancov.

Stretnutie prebehlo v príjemnej atmosfére a vo veselej nálade aj vďaka dobrému počasiu. Zúčastnilo sa ho asi 70 dospelých a 28 detí. Hojná účasť pacientov a zamestnancov dialýzy poukázala na súdržnosť a kolektívny prejav takto hendikepovanej skupiny ľudí. Pacienti sa prišli popýšiť rodinnými príslušníkmi, vnúčatami a aj pravnúčatami. Primárka dialyzačného strediska MUDr. B. Černohorská obdarovala deti darčekmi, ktoré nám poskytli sponzori. Sestričky im zasa pripravili rôzne súťaže, a tak sa im snažili spríjemniť toto popoludnie.
Chceme poďakovať sponzorským firmám, ale i jednotlivcom, vďaka ktorým sme stretnutie mohli zrealizovať. Najväčšia vďaka patrí manželom Tapušíkovcom, ktorí poskytli priestory Športhotela, ale hlavne nám pripravili zdarma vynikajúci guláš, na ktorom sme si veľmi pochutili. Ďalej ďakujeme FMC – dialyzačné služby, s.r.o., Piešťany, p. Táborskému – PT Univerzál V. Orvište, p. Mihálikovi -Grand-Royal Piešťany a firmám Plantex Veselé za ovocie, Genzyme – Mgr. B. Vallovej, Amgen – MUDr. M. Kališovi.
Tiež ďakujeme všetkým, ktorí priniesli pochúťky, sladkosti a ovocie. Veľké ďakujem posielam muzikantom zo skupiny Retro Band Moravanci, ktorí akciu sprevádzali vynikajúcou živou hudbou a spevom. Niektorých našich pacientov vyburcovali k tancu a tí vyzvŕtali lekárky a sestričky. Spev piesní z repeťáckych čias sa ozýval v parku do večerných hodín. Záštitu nad akciou niesla primárka dialytačného strediska MUDr. B. Černohorská a vedúca sestra dialýzy M. Stachová. Všetkým patrí srdečná a úprimná vďaka. Dúfame, že podobné stretnutia sa nám podarí vďaka dobročinnosti ľudí zrealizovať aj častejšie. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel