Hokejisti ŠHK 37 naďalej bez straty bodu

  • Hokej / Šport
  • 8. októbra 2009, 12:42
  • Autor:Jaroslav Vrábel

PIEŠŤANY – Hokejisti ŠHK 37 Piešťany zatiaľ suverénne „pochodujú“ prvou ligou. Po siedmich odohratých zápasoch majú ako jediní na svojom konte plný počet bodov.

V utorok zdolali Piešťanci doma Trnavu 3:1 a v nedeľu vyhrali v Prievidzi 7:2.
Derby s Trnavčanmi prinieslo veľmi dobrý hokej. V prvej časti po úvodnej nepremenenej tutovke Kolníka prevzali iniciatívu Trnavčania, ktorí od 11. min viedli. V druhej časti vzali opraty zápasu do rúk domáci. Vyvinuli na súpera tlak a v polovici stretnutia vyrovnali v presilovke Pupákom. Posledná minúta tretiny bola smoliarska pre hostí. Hrali v nej presilovku, ale im unikol Peško a bolo 2:1 pre ŠHK 37.
V poslednej časti poistil výsledok v 46. min Románek. Tretiny: 0:1, 2:0, 1:0. Domáci tréner Milan Klement k zápasu povedal: „Bolo to ťažké stretnutie, ktoré sme síce vyhrali, ale moje predstavy o tom, ako by malo mužstvo fungovať a aké má predpoklady, sa líšia. Veľmi ťažko sa v zápase rozbiehame, chýba nám pokoj
v hre. Vyhrali sme, ale nadreli sme sa. Poslednú tretinu sme dohrávali s veľmi redukovanou zostavou, nielen vinou predvedenej hry niektorých hráčov, ale aj častými vylúčeniami."
Aj v Prievidzi sa Piešťanci pomalšie rozbiehali a ich prednosti sa naplno prejavili v druhej tretine, v ktorej nastrieľali poslednému mužstvu tabuľky poltucet. V 24. min poslal hostí do vedenia Románek, v 28. pridal druhý gól Učeň, V 31. min zvyšoval Pupák a do konca tretiny sa ešte presadili dvakrát Pupák a raz Románek s Fabokom. V záverečnej tretine dovolili Piešťanci súperovi v priebehu 17 sekúnd dvakrát skórovať, no gólovú bodku za stretnutím dal v poslednej minúte Rybárik. Tretiny: 0:0, 0:6, 2:1.
Zostava ŠHK 37: Tomek – Filip, Bučka, Kalafut, Grman, A. Kolník, Chovan, Blaško, Baron – R. Kolník, Pupák, Chylo – Mikušovič, Mucha, Románek – Peško, Fabok, Rosa – J. Mihalík, Rybárik. V nedeľu hral namiesto Blaška Mrázik, v útoku chýbal Rosa, no hrali Kadraba, Učeň a Klčo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav